slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Kiedyś robiłem takie testy i wyszło że 10 godzin odpieniacza wystarczało po tym czasie nie miał co robić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Wychodze z założenia że na noc można go wyłączyć pod warunkiem że nie przeciążymy systemu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Myślę że spokojnie można wyłączyć wszak trzeba brać pod uwagę jeszcze inne źródła filtracji. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Myśle nad glonowym ale wszystko się okaże Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Chcesz coś dodać na dole ? Moim zdaniem to bardzo fajnie się sprawdza. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Planuje dac pudełko przelewowe i sump z refugium. Jeśli nie wypali to wtedy wewnętrzny odpieniacz JUVELA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Daj na coś małego jedną diodę XP-G około 6 000 K dioda i zasilacz to koszt około 40 zł. Przepis sprawdzony z glonami. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 (edytowane) Nie wykluczam bo to dobra rzecz Edytowane 31 Styczeń 2012 przez zako Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Jak coś to Ci wyślę. Daj znać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
zako 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Dzięki, na pewno się odezwe w tej sprawie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Daj na coś małego jedną diodę XP-G około 6 000 K dioda i zasilacz to koszt około 40 zł. Przepis sprawdzony z glonami. Sorki za offtopa, ale zaciekawiło mnie to bo mam w sumpie jedna komorę taką 30x30 wolną i zastanawiam sie czy tam jakieś gloniki nie włożyć i czym to oświetlić. Jaki zasilacz dać do takiej diody ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Biała http://allegro.pl/led-cree-xp-g-r5-na-plytce-14-mm-146lm-350m-i2082602516.html zasilacz niech Ci też przyśle za jednym zamachem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Yarcio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 (edytowane) Dzięki zako co prawda ja jadę w moim na RODI,ale zaciekawił mnie twój eksperyment i będę bacznie temat obserwował. Poza tym tez myślę nad zastąpieniem odpieniacza filtrem glonowym, ale to dopiero jak się system ustabilizuje. Na razie będzie odpieniacz i refegium. Edytowane 31 Styczeń 2012 przez Yarcio Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Masz lionk do zasilaczy np. http://niviss.pl/category.php?id_category=18953&gclid=CO7t_7jC-q0CFcxofAodpHXkrg Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Wychodze z założenia że na noc można go wyłączyć pod warunkiem że nie przeciążymy systemu. jak wyłączać to na dzień PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Czemu na dzień ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 chodzi o dotlenianie wody, w dzień masz tlen w glonów, a w nocy z odpieniacza, w innym przypadki w dzień masz tlen z glonów i odpieniacza, a w nocy glony pobierają z wody tlen a odpieniacz wyłączony. PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 31 Styczeń 2012 Łączy się z tym spadek Ph bo nie zaobserwowałem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach