smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 No właśnie pytanie co macie w sumpie. Oprócz tego że przy zakładaniu akwa robimy super projekty sumpa to z czasem sie on upraszcza :-) Ja właśnie zastanawiam się nad likwidacja komory która miała być refugium ale nigdy nie powstało , stoją tam tylko szczepki i troszke skały. Chcę to wyciąć aby zmieścić monstera do odpieniania :-) no dobra, ale co wy tam macie... ( oczywiście głównie chodzi mi o akwa SPS'owe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Odpieniacz i phosguard :smile: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoti79 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 odpieniacz i chemipure-elite Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 a jaki odpieniek i jakas fotka akwa? :_) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 (edytowane) Odpieniacz, reaktor, obiegówka i pompa do chłodziarki. Edytowane 5 Styczeń 2012 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Odpieniacz oczywiście swojej roboty, a fotki nie dam bo się wstydzę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 A glonów już nikt nie trzyma ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 (edytowane) masz szczescie ze mieszkasz daleko :-) sam bym wpadl i sobie cyknal :_) co do glonow to stosuje je juz tylko w kuchni chinskiej i japonskiej :_) Edytowane 5 Styczeń 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Sebastian 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 eee tam daleko ... z Wawki do Krk tylko 3 godzinki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Odpieniacz, węgiel, obiegówka, czujnik poziomu wody, grzałki Dla monstera chyba warto wyciąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
hepatus1000 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 (edytowane) U mnie odpieniacz , dsb , żywa skała , rowa , węgiel , grzałka 2 kraby heheheh. Obok sumpa reaktor , mixer i cała reszta graciarni . Edytowane 5 Styczeń 2012 przez hepatus1000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
adams_23_as 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 właśnie się zabieram do wycięcia jednej z tych "niezbędnych " kiedyś szybek, żeby wstawić większy odpieniek. dodatkowo mam filtr z paletkami, z węglem i purigenem i żywa skała, wszystko jeśli chodzi o filtrację reszte załatwia baling Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 Będziesz miał lepszy odpieniacz to kulki do kosza i zostanie Ci tylko Odpieniacz, węgiel, pompa i będzie miejsce na reaktor Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 (edytowane) No i sie klaruje, wiec chyba wytne. dSB raczej nigdy nie powstanie bo to jednak bomba z opoznionym zaplonem... W sumie niezly wynik. Kazdy z nas na poczatku projektowal super sump z przegrodami a w efekcie wystarczylo by wiadro :-) No ale to w sumie dobrze, prosciej i latwiej :-) Edytowane 6 Styczeń 2012 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 u mnie jest tak Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 Dzieki za fotke, u mnie tez tak będzie tylko że 2 komory bo mam pompe zewnetrzna i węższy sump :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 ja mam languste Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaro 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Styczeń 2012 Ja podobnie jak Sebastian odpieniacz,phosguard i węgiel. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach