Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Witam Zakupiłam do swojego maleństwa w/w odpieniacz. Zależało mi na niewielkim odpieniaczu wewnętrznym - nie mam sumpa. Niestety po uruchomieniu mam dwa spostrzeżenia: 1. wypuszcza strasznie dużo bąbelków do akwarium; 2. piana nie unosi się na tyle wysoko, by przelać się do kubka. Nie będę ukrywać - jestem na samym początku swojej "słonej przygody" i dlatego proszę Was o jakieś rady jak te problemy (?) rozwiązać. Akwarium około 70 l, zalane wodą po RO/DI miesiąc temu, około 10 kg skały z działającego zbiornika. Dojrzewanie w trakcie - glony nitkowate zielone zaczynają zanikać. Z żywych stworzeń jedynie dwa ślimaki turbo. Pozdrawiam Aga Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Agnicha ale moze nie ma co pienic, to swieze akwa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Agniecha 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Styczeń 2012 Po całym dniu rozmyślań też przyszło mi to do głowy. Byłam jednak przekonana, że po tych rozpadających się glonach to coś tam wypieni... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach