andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2008 http://www.zeovit.com/forums/showthread.php?p=133337#post133337 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2008 Piękne akwarium :-)) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomasz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2008 śliczny zbiorniczek, aż kusi mnie na spróbowanie z Zeovitem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2008 Kurcze , prawie takie jak moje bedzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
nowy_zarażony 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Czerwiec 2008 Olek pokaz no jakies fotki Twojego cukiereczka:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Nie wiem czy zauważyliście ile fajnych, rzadkich rybek pływa w tym baniaczku. Brak typowych mieszkańców a to tylko 200l:-) Mateusz odezwij się na gadu to coś Ci podrzucę:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Ja powiem tak - duzo wieksze wrazenie zrobila na mnie obsada rybna niz korale Bo korale jak to korale na Zeovicie, kolory kluja w oczy. Ale kolekcja rybek jest swietna. Duzo slicznych malenstw, musi to sprawiac fajne wrazenie w akwarium. Szkoda tylko, ze tego typu rybki sa jeszcze w Polsce dosc rzadkie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Piękne akwarium ,ale spójrzcie na cyrkulacje :eek: 2x5500+2x4500+coś z obiegowej co daje 20000l/h. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebciu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 + coś z obiegowej? - Red Dragon 14 000l/h? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Witam Ryby super. Tylko w polsce absolutnie niemodne. Wszystkie z tych ryb miałem w sklepie , i wszystkie sprzedawałem z wielkim tródem albo trafiły do znajomych lub do mnie do domu. Akwarium naprawdę super, cukierkowe, znów się przyczepie do Goniopory. Ale zwierzaki w super kondycji i brawo że nie widać poparzonych korali. No i zastanawia mnie jak to jest że Discordipinny i Trimmy znoszą taki ruch wody RD 14 na obiegu. Super ustawienie cyrkulacji aby nie uszkadzało korali. Widać że kupa roboty w akwarium włożona. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Bardzo mi się podoba to akwarium, chciałbym mieć takie umiejętności. Koralowce w świetnej formie. Uwielbiam gęsto posadzone koralowce, lubię jak jest dużo i różnorodnie, w tedy to już nie jest rzut oka na akwarium, tylko dłuższą chwilę zajmuje przypatrzenie się tak wielu sps-om i o to chodzi. To jest uzależnienie, nie potrafiłbym patrzeć i opiekować się akwarium, w którym docelowo ma być tylko kilka sps-ów na rzecz pięknej aranżacji. Widać że gość zapełnił każdą przestrzeń skały jaką miał. Dla mnie prawdziwi maniacy sps-owych zbiorników to właśnie, ci którzy mają mnóstwo gatunków i dają radę opanować tą różnorodność, a to jest cholernie trudne. Fajna aranżacja ok, ale jak dla mnie, nie o to w tym przypadku chodzi akurat. Dlaczego jedne sps-y się ładnie wybarwiają, a jeden rodzynek z kilkudziesięciu jest brązowy i zachodzisz w głowę o co chodzi, mógłbyś go oddać, albo zamienić się na łatwiejszy gatunek, ale nie, kombinujesz dalej jak poprawić parametry. I przy takiej różnorodności, pojawia się dopiero w tedy, wiele niespodzianek i ciekawych obserwacji. Podziw dla gościa tyle sps-ów i w takich kolorach, to jest dopiero sztuka. Jak patrzę na takie baniaki, to zawsze mnie korci żeby spróbować z zeo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 Jarosław wszystko co można było napisć o chorobie koralowej (uzleżnieniu)jest w twojej wypowiedzi. Dokładnie rozumiem tekst o brąowym zwieraaqku brzydkim kaczątku. No i prosba trzymaj się dalej z dala od zeo bo masz super akwarium z wielkimi możliwościami. A widząc toje zangażowanie, jestem pewien z to będzie zbiornik końca tego roku, Pozdrawiam łukasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Lipiec 2008 to moze Jarek uchyli rąbka takiemicy swojego baniaczka i pokaze jak to wyglada? A co do "brzydkich kaczatek" to nie tylko akwarystyka , to tez zycie codzienne ....auto, mieszkanie, dom .....zona Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Lipiec 2008 łukasz dzięki za miłe słowa, nie jest tak kolorowo jednak, kilka żarłocznych ryb mam teraz w posiadaniu i mocno je dokarmiam, bo miałem stracha o nie i No3 sobie troszkę zapuściłem. Rozkręciłem mocniej pompy cyrkulacyjne i pozwoliłem sobie jednak na wydmuchanie przez cyrkulację dołu w DSB i trochę system chwilowo kuleje. Nie umiałbym chyba zrobić zbiornika, tak żeby się podobał na zdjęciu. Ale dzięki temu, że mam te ryby od Ciebie, dla nich głównie powstał pomysł o postawieniu większego zbiornika z sps-ami oczywiście też. Bo teraz widzę, że w moim akwarium najładniejsze kolory miałem jak miałem mało ryb, no to zwiększy się litraż i dalej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Lipiec 2008 Jarosław Twój zbiornik jest bardzo ładny, jak znajdziesz chwilę to rzeczywiście opisz troszkę akwarium i może wstaw więcej fotek, bo na prawdę jest na co popatrzeć. Pozdrawiam P.S Jak u Ciebie żyją chromisy w stadku? Przymierzam się do kupna tych rybek mają u mnie stanowić główną część obsady, ale czytałem, że lubią tajemniczo znikać itp. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Lipiec 2008 Mam je chyba z pół roku i jak do tej pory żadna nie padła, a też słyszałem o takich tajemniczych zejściach. Nie wiem o co chodzi, wiem tylko że one lubią być ciągle najedzone, żarłoki jedne:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yamnik 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2008 Sliczny zbiornik Jarku . Dzieki za zasmiecanie tematu. "Moje akwa, to raczej prywatny świat, moje problemy i zmagania i rzadko uwieczniam je na zdjęciach. Może założę kiedyś swój temat o moim akwarium, zobaczymy, żeby nie zaśmiecać tego tematu moimi opowiastkami." A szkoda bo jest sie czym pochwalic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Lipiec 2008 @Jaroslaw Ten brak tajemniczych zejsc to, przynajmniej tak mi sie wydaje, owoc twojej swiadomosci nt. tego jak zarloczne sa te ryby. W naturze, podobnie jak Anthiasy, Chromisy pobieraja drobny plankton w sposob ciagly. Przy karmieniu takich ryb dwa razy dziennie sukces ciezko osiagnac. Co do akwarium to naprawde fajnie wyglada, choc jak to z akwariami SPSowymi na prawdziwy efekt przyjdzie jeszcze poczekac. Moze chcialoby Ci sie zalozyc osobny temat poswiecony Twojemu akwarium w ktorym przyblizyl bys je nam jeszcze bardziej? Pozdrawiam, Maciek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach