Skocz do zawartości
Wiesiek

Jod made in Apteka

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Zaczne jakis temat w tym dziale :) Czy ktos z Was uzywa jodu z apteki w swoich akwariach.Bo nurtuje mnie czy jest to praktycznie to samo co firmowane przez firmy czysto nastawione na akwarystyke a jesli to samo to dlaczego placimy za to tak duzo :evil:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To moze jeszcze innaczej. Kto stosuje plyn lugola z apteki i jak go dawkuje tzn czy rozciencza czy kropelkowo do akwa. W zaleznosci od odpowiedzi w jakich proporcjach rozciencza i w jakich dozuje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzieki bardzo bo ten internet momentami mnie przerasta.Ogrom wiadomosci powoduje nieraz ze umykaja mi te ktore sa prawie przed nosem :-)

A wogle zobaczymy co mi sciagna w aptece za plyn lugola bo zamowilem dzisiaj z odbiorem na jutro i juz sie boje ze nie bedzie na wodzie... :-(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak jak sobie wykrakalem przyszedl plyn lugola ale na.... glicerynie :) Zalatwiam recepte na zrobiony na wodzie w takim razie. 0,5 l powinno mi na jakis czas wystarczyc.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zużyjesz doustnie ten glicerynowy :mrgreen:

P.S. wrzuciłem Ci avatarka :) Jak Ci się nie spodoba to go zmień :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie , fajny jest :) dzieki a co do glicerynowego i spozywania go to jak chcesz to sie mozesz przylaczyc :mrgreen: zrobimy imprezke ala jod ...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi