Skocz do zawartości
cromags

Lampa LED którą wybrać

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie, tu jestem nowy. Mam akwarium długości 150 cm i szukam lampy LED do niego. Rozważam produkt aqualed bądź aluproject, czy jest coś jeszcze innego ciekawego do wyboru w podobnej cenie (poza pacific sun)??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o cenę i jakość to bezkonkurencyjnie Leszka(aqualed) . Lampy PacificSUN są 2 razy droższe a specyfikacja ta sama.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No teraz mnie zaskoczyłeś. Już kilka lat siedzę w tym temacie ale tej firmy nie znałem i szkoda że w/w firma się nie reklamuje i nie pisze na forum co oferuje. Myślę że przydało by się troszkę danych technicznych, możliwości oraz rozwiązania technologiczne. Moim zdaniem diody Cree XM-L nie nadają się do akwarium morskiego albo inaczej to ujmę, wystarczy wejść na stronę Cree i zerknąć na specyfikację. Czasami komuś się wydaje że poprawne polutowanie kabelków wystarczy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

oj Sławku , Sławku :

http://aqua-reef.pl/topic/3394-aluproject-skarzysko-kamienna/page__p__40622__hl__zeebra__fromsearch__1#entry40622

http://aqua-reef.pl/topic/3416-aluproject-lampy-led/page__p__40621__hl__zeebra__fromsearch__1#entry40621

co do :

Jeśli chodzi o cenę i jakość to bezkonkurencyjnie Leszka(aqualed)

tutaj bym podyskutował trochę :) :) jeżeli byś napisał funkcjonalność to nie ma dyskusji :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli zwykły Kowalski chce taniej to DIY pozostaje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ach troszkę się zagapiłem już wiem o co chodzi. Rak jak pisałem wcześniej nie mam zaufania do XM-L ja bym wybrał aqualed

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lampy led Firmy Aluproject to lipa chyba że do słodkiego albo na miękie. :down:

Edytowane przez romanxx2

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

@romanxx2 - a rozwiniesz myśl czemu te lampy to lipa? Miałeś, używałeś z czym porównywałeś i ilu producentów lampy led przerobiłeś, że nazywasz ten akurat produkt LIPĄ? Pytam bo jestem ciekaw każdej opinii o każdym producencie lamp led i jego produktach. A nazywając coś "lipą" trzeba mieć solidne ku temu argumenty:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi