Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Mam kilka pytań do doświadczonych kolegów. Proszę o poradę kiedy włożyć żywą skałę do akwarium po zalaniu solanką to znaczy ile trzeba odczekać nim włożymy skałę do akwarium? Kiedy wsypać żywy piasek? Proszę również o poradę jaką sól użyć do startu akwarium i ile mniej więcej potrzeba soli na przygotowanie solanki do reef maxa? Czy solankę przygotować w akwarium czy poza zbiornikiem i przelać? Czy na początek potrzebuje jakieś szczególne testy czy też wystarczy termometr i salimetr? Czy po zalaniu akwarium solanką trzeba świecić światło czy nie ma to znaczenia? Z góry dziękuję za wyrozumiałość i odpowiedzi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 (edytowane) 1. Zywa skała - jest z innego zbiornika czy z frachtu ? 2. pisek przed wkładaniem skały bo Ci polrci na skałki. 3. Solanka robiona jest poza zbiornikiem. 4. Testów nie kupuj szkodA KASY co prawda coś na azotany by się przydało ale i tak cykl będzie musiał przejść. 5. Światło daj na kilka godzin. ps przegapiłem ok 2 kg starcza na 60 l wody sól na początek najtańsza Edytowane 4 Grudzień 2011 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Skałę dopiero chcę kupić w reef shopie w Gdyni - myślę ze maja dobrą Ile powinna odstać przygotowana solanka w akwarium zanim włożę skałę? Jak technicznie podgrzać solankę poza zbiornikiem bo z zmiana temperatury zmieniać się będzie zasolenie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Skałę dopiero chcę kupić w reef shopie w Gdyni - myślę ze maja dobrą Ile powinna odstać przygotowana solanka w akwarium zanim włożę skałę? Jak technicznie podgrzać solankę poza zbiornikiem bo z zmiana temperatury zmieniać się będzie zasolenie? Też myślę że mają już dobrą, siolanka po rozrobieniu nadaje sie do akwarium daj jej dzień i będzie OK. Jeśli mogę coś poradzić to masz dwa sklepy w okolicy albo Pszczółki albo Gdynia warto podjechać i porównać. W Gdyni gadaj z Sebastianem w Pszczółkach z Waldkiem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 dziękuję, sprawdzę ten sklep w Pszczółkach bo tam jeszcze nie byłem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Czy ten sklep ma jakąś stronę internetową? niestety nic nie mogę znaleźć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Zaraz zejdę i poszukam nr telefonu do właściciela zaraz Ci napiszę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Jedż do Pszczółek Waldek na 100% nie wciśnie Ci kitu....w RS bywało różnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Akwarium-projekt ul. Pomorska 24 83-032 Pszczółki tel. kom. 535582815 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Dziękuję Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 Jak coś to zawsze zadzwoń do mnie mieszkam w okolicy tel 888 111 445 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Grudzień 2011 http://aqua-reef.pl/topic/3318-akwarium-projekt-pszczolki/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
akwaprojekt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Grudzień 2011 www.akwarium-projekt.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wlazlom 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Grudzień 2011 Super, już się skontaktowałem. Na stronie jest aktualny nr telefonu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach