kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Witam wszystkich! Parę miesięcy temu założyłem akwarium o wymiarach 150x50x50. Oświetlenie w akwarium to lampy HQI 2x150W, a chciałbym założyć oświetlenie led. Poszukuję chętnej osoby, która by chciała zrobić taką lampę led, bo nie mam na temat elektroniki "zielonego pojęcia". Ponadto czytając opinie na forum o lampach led nie wszystko ogarniam. Czekam na propozycje z Waszej strony. Pozdrawiam! Krzysztof Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Poczytaj dokładnie na forum kto tu się zajmuje ledami . Na poważnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Na forum jest sporo osób, które się zajmują tym tematem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Najwspanialsze lampy na świecie są robione przez zaprzyjaźnioną firmę Reef-shop, oszołamiająca wiedza konstruktorów pozwala na niesamowite efekty Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Najwspanialsze lampy na świecie są robione przez zaprzyjaźnioną firmę Reef-shop, oszołamiająca wiedza konstruktorów pozwala na niesamowite efekty Czy na pewno ? Opinie są podzielone. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 To tylko nieuczciwa konkurencja zadaje takie pszkwile. Prawdziwy męszczyzna sam wie czy wybrać brunetkę czy blondynkę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 To tylko nieuczciwa konkurencja zadaje takie pszkwile. Prawdziwy męszczyzna sam wie czy wybrać brunetkę czy blondynkę. Moja żona jest blondynką, a kolor włosów nie świadczy o inteligencji danej osoby, bo zawsze można zmienić kolor włosów. A jeśli chodzi o "sklepy" to jak będę miał nadmiar gotówki to się wybiorę do "nich". Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 Masz rację co do kolorów włosów A teraz tak normalniej Są dwa wyjścia, jeżeli chcesz trzymać sps-y daj 2 x 250 Hqi albo sporo T-5 /ile się zmieści/ Przy LPS-sach wystarzy połowa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) Masz rację co do kolorów włosów A teraz tak normalniej Są dwa wyjścia, jeżeli chcesz trzymać sps-y daj 2 x 250 Hqi albo sporo T-5 /ile się zmieści/ Przy LPS-sach wystarzy połowa Jak wiesz mam 2-tygodnie temu zakupione HQI150W na początek wystarczy. Założę T5 do nich jak radziłeś.Ale zależy mi na kolorach i zarazem oszczędności energi, niema wymiany żarników i T5. Z tym się chyba zgodzisz? Edytowane 25 Listopad 2011 przez kristofer Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 (edytowane) zajrzyj tu - http://aqualed.pl/pr...p?id_product=22 , najwyższy model prawie jak na wymiar robiony ,co do mnie - uprzedzając pytania . w takich mocach nie robię Edytowane 25 Listopad 2011 przez lubusik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 No superrrrrr a jaka oszczędność Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kristofer 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Listopad 2011 No superrrrrr a jaka oszczędność Kupując led to na pewno koszt, ale z czasem zwróci się, gdyż nie potrzebna jest wymiana żarników i T5, które się wypalają w HQI. Aby uzyskać kolory w akwarium, w którym są lampy led, to nie wiem co musiałbym zamontować w swoich HQI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach