Skocz do zawartości
kristofer

lampa led

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich!

Parę miesięcy temu założyłem akwarium o wymiarach 150x50x50. Oświetlenie w akwarium to lampy HQI 2x150W, a chciałbym założyć oświetlenie led. Poszukuję chętnej osoby, która by chciała zrobić taką lampę led, bo nie mam na temat elektroniki "zielonego pojęcia". Ponadto czytając opinie na forum o lampach led nie wszystko ogarniam.

Czekam na propozycje z Waszej strony.

Pozdrawiam!

Krzysztof

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczytaj dokładnie na forum kto tu się zajmuje ledami . Na poważnie. :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwspanialsze lampy na świecie są robione przez zaprzyjaźnioną firmę Reef-shop, oszołamiająca wiedza konstruktorów pozwala na niesamowite efekty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Najwspanialsze lampy na świecie są robione przez zaprzyjaźnioną firmę Reef-shop, oszołamiająca wiedza konstruktorów pozwala na niesamowite efekty :D

Czy na pewno ? Opinie są podzielone.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko nieuczciwa konkurencja zadaje takie pszkwile. Prawdziwy męszczyzna sam wie czy wybrać brunetkę czy blondynkę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To tylko nieuczciwa konkurencja zadaje takie pszkwile. Prawdziwy męszczyzna sam wie czy wybrać brunetkę czy blondynkę.

Moja żona jest blondynką, a kolor włosów nie świadczy o inteligencji danej osoby, bo zawsze można zmienić kolor włosów. A jeśli chodzi o "sklepy" to jak będę miał nadmiar gotówki to się wybiorę do "nich".

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację co do kolorów włosów :ninja: A teraz tak normalniej :D Są dwa wyjścia, jeżeli chcesz trzymać sps-y daj 2 x 250 Hqi albo sporo T-5 /ile się zmieści/ Przy LPS-sach wystarzy połowa

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz rację co do kolorów włosów :ninja: A teraz tak normalniej :D Są dwa wyjścia, jeżeli chcesz trzymać sps-y daj 2 x 250 Hqi albo sporo T-5 /ile się zmieści/ Przy LPS-sach wystarzy połowa

Jak wiesz mam 2-tygodnie temu zakupione HQI150W na początek wystarczy. Założę T5 do nich jak radziłeś.Ale zależy mi na kolorach i zarazem oszczędności energi, niema wymiany żarników i T5. Z tym się chyba zgodzisz?

Edytowane przez kristofer

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No superrrrrr a jaka oszczędność :ninja:

Kupując led to na pewno koszt, ale z czasem zwróci się, gdyż nie potrzebna jest wymiana żarników i T5, które się wypalają w HQI. Aby uzyskać kolory w akwarium, w którym są lampy led, to nie wiem co musiałbym zamontować w swoich HQI. :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi