R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2008 Witam ... czy możecie napisać jak u Was wygląda przebieg tego testu ?? Chodzi mi o to jak ustawić fiolkę (w świetle dziennym czy sztucznym ) aby wynik był wiarygodny. W/g mnie jest tam zbyt wielki przedział w którym mieści się wynik czyli wielki błąd. Może macie na to jakiś sposób lub ja żle coś robię. Z gódy dziękuję za info. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2008 Ten test jest ciężki do odczytu , dopiero po kilku pomiarach jest latwiej . Oczywiscie wiarygodny pomiar jest przy dziennym swietle. Co do dokładnosci to równiez zdania sa podzielone , ale jakiś punkt odniesienia jest U mnie gdy test pokazywał ok 280 , labolatorium pokazało 343 , wiec trzeba wziąć poprawke i uważac aby nie przedawkowac , bo wiadomo potas pali polipy korali. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Czerwiec 2008 W świetle dziennym spróbuj przesuwać fiolkę, od prawej do lewej. W momencie kiedy zniknie całkiem zabarwienie, taki jest wynik, ja przynajmniej tak mierzę. Chyba na zeovit.com był temat, spróbowałem sam tak mierzyć i może to głupie, (to chyba ten sam moment kiedy się pojawia zabarwienie i kiedy znika), ale też wydaje mi się, że lepiej widać wynik, niż przesuwając fiolkę od lewej do prawej. Najlepiej odczytać wynik za pierwszym razem , czym dłużej się jeździ fiolką po skali, tym gorzej odczytać wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Czerwiec 2008 Wielkie dzięki /// a więc nie tylko ja mam z tym testem problemy...chyba bedzie trzeba co jakiś czas poświęcić kasę i zrobić pomiary w laboratorium. Ja proszę żonę o odzczyt bo podobno kobitki pod tym względem są lepsze ( chodzi mi o rozróżnianie kolorów) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach