lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2011 Witajcie !!! poniewaz zaczynam zbierac sprzet do pierwszej solniczki nurtuje mnie kilka pytan 1. lampa 2x24t5 z tego co czytalem powinna wystarczyc ?? czy moze powinno sie jej dolozyc np jakies ledy ?? jesli wystarcza to jakie 2 swietlowki zainstalowac ?? poprosilbym firme i model 2. majac fitr RO bez DI nalezy po przepuszczeniu wody przez filtr dokupic jakis wklad aby przepuscic ja przez DI ?? czy mozna taka wode juz aplikowac ?? 3. 3 cyrkulatory bedzie ok ?? 4. odpieniacz cyrkulatory grzala cos jeszcze do srodka ?? serdecznie Wam dziekuje i pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2011 (edytowane) Newbie. W Trójmieście jest sporo morszczachów. Najlepiej umów się , weź browara i pogadaj podadzą Ci na tacy bez rozpatrywania różnych rad które za chwilę się pokażą a każda będzie inna. Edytowane 13 Listopad 2011 przez buntownik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2011 wiem wiem ale wiesz jest to skorygowac z kilkoma innymi dlatego zapodalem pytanie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
BAU 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2011 Odpowiem Ci tak. Do RO najlepiej dokupić nawet na alledrogo dwie kolumny DI i oczywiście TDS podłączony po pierwszej i po drugiej DI. To da Ci gwarancję że jak po pierwszym pokaże się odczyt różny od 0,00 że ochrania Cię jeszcze druga kolumna i czas zmienić żywicę w pierwszej. Co do cyrkulacji , to wszystko wyjdzie w praniu. Zależy od wydajności pomp, i układu skały oraz od wydajności pompy obiegowej jeśli masz SUMP. Dajesz za mało danych dotyczących całego systemu. SUMP,pudełko przelewowe, co z odpieniaczem? Oświetlenie : poczytaj i pokombinuj z LED- przewidywana obsada itd.. Możesz się dużo na ten temat dowiedzieć. W dalszym ciągu odsyłam Cię do pierwszej odpowiedzi. Ja skorzystałem z porad kolegi , jednego z doświadczeniem i pod jego radami wystartowałem baniak i prowadzę go do dziś. Problemów raczej nie mam. tylko takie że każdy baniak jest inny i nie ma na to złotego środka Po co uczyć się na swoich błędach kiedy można wykorzystać doświadczenie innych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2011 Jak coś to zdzwoń 888 111 445 GD Pszczółki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2011 Jak coś to zdzwoń 888 111 445 GD Pszczółki DZIEKUJE !!!!! JAK BEDZIE JUZ BLIZEJ ODPALENIA TO NAPEWNO ZADRYNDAM Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Listopad 2011 Zadryndaj teraz oszczędzi Ci to na pewno straconych pieniędzy i popełnienia wielu błędów. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach