Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Damy radę :laugh: :laugh: :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Wchodzę w to !!! tylko nie 16 września :smile: Gardenek też byłeś brany pod uwagę i opinia wypadła pozytywnie bo wiesz nie wszyscy się nadają Kompletuję załogę i ustalimy termin w miarę możliwości mamy jeszcze dwa wolne miejsca ale termin będzie taki ostateczny za około miesiąc. No i jeszcze kwestja kobiet "w tym dniu życzę wszystkim akwarystkom uśmiechy na buziach" i dzieci trzeba zgrać hotele co by się mogły opalać jak będziemy po śliwowicę zawijać do portu. A mam tam takiego producenta co w kadzi ma ok 1 000 L jak myślicie wystarczy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 1000l to inmar ma w obiegu, braknie jak nic Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Powiem Ci w sekrecie że też zostałeś wylosowany do tej ekipy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Chętnie bym skorzystał ale niestety nie w tym roku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
januszd 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 (edytowane) Pamiętacie? WHAT'S UP!!! pewnie ;D Edytowane 8 Marzec 2012 przez januszd Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Sugerujesz że ktoś kogoś wkręcał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Zobaczymy ilu będzie chętnych cena jest faktycznie rewelacyjna a jeszcze do zbicia. Na jachcie jest 10 miejsc. Możemy go wyczarterować na tydzień, a ja mam wszystkie uprawnienia do prowadzenia jachtów na morzu. A tym jachtem na morzu śródziemnym pływałem więc go znam. Zresztą prowadziłem ogromne jachty na regatach jak "Pogoria" czy "Dar Młodzieży" więc się nie stresujcie No Sławek,zaskakujesz swoimi zdolnościami.Nieraz myślę kto czy się zajmuje,ale raczej nie wypytuję. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 Pomysł wpadł od Craba jechaliśmy pociągiem jak go dostarczałem na lotnisko i gadaliśmy o zlocie oraz o innych możliwościach i tak wpadliśmy na taki pomysł. Taki sobie projekcik . Zobaczymy może uda się zebrać naszą ekipę na fajny rejsik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 "łajba na pławą bułtę" !!! będzie dobrze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Marzec 2012 "łajba na pławą bułtę" !!! będzie dobrze Jak płyniemy pod wiatr to sikaj na zawiecznej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AnT 79 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 (edytowane) to na wesoło - co do ekipy na rejs Alternatywna skala Beauforte'a 0. cisza - Żagle zwisają swobodnie. Ster radzi sobie sam. 1. słaby powiew - Żagle zaczynają ciągnąc. Jeśli zluzujemy wszystkie szoty, ster w dalszym ciągu da sobie sam rade. 2. słaby wiatr - Żagle żywo łopoczą i łódka dryfuje bokiem na zawietrzna. Szoty trzeba niestety wybrać i złapać za ster. Wypełnienie się żagli powoduje przechyl lodki, skrzynkę z piwem należy zestawić do kokpitu. 3. łagodny wiatr - Piwo nie chce już stać samodzielnie, należy je podeprzeć lub trzymać w ręku. 4. umiarkowany wiatr - Puste butelki taczają się po kokpicie, należy je zablokować pod jedna z burt. 5. żywszy wiatr - Wszystkie piwa chłodzone za burta należy wybrać na pokład. 6. silny wiatr - Nikt nie powinien być odpowiedzialny za więcej niż jedno piwo (jednocześnie). 7. bardzo silny wiatr - Skrzynka z piwem nabiera tendencji do skakania po kokpicie. Należy oddelegować osobnika do siedzenia na niej. 8. gwałtowny wiatr - W dalszym ciągu butelkę może otworzyć pojedyncza osoba. Początkowe trudności z trafieniem do ust. 9. wichura - Butelkę należy trzymać obiema rękami. Tylko wyćwiczone osobniki potrafią samodzielnie zdjąć kapsel. 10. silna wichura - Do odkapslowania niezbędne są dwie osoby. Puste opakowania można wyrzucać jedynie na zawietrzna. Ciężko trafić do ust. Przypadki wybijania pojedynczych zębów. 11. gwałtowna wichura - Piwo ma tendencje do wpieniania się z butelki. Bardzo trudno pić. Wargi łopoczą i zęby wypadają. 12. huragan - Wszystkie otwarte butelki wpieniają się. Picie niemożliwe. Zakaz otwierania (tymczasowy). Edytowane 9 Marzec 2012 przez AnT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 a możecie się tym rejsem podniecać w osobnym topicu? BTW marny pomysł.... jak łudka mieści 10 osób to znaczy że z sternikiem 9. - zlot w 9 osob? Wynajęcie statku na np 30-40 osób już sensowniej brzmi.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 no jesli sternik jest to elegancko. Sławek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 Sokojnie czekam na decyzję kilku osób z forum i pierwsze co to termin. Jak coś będzie już więcej wiadomo to otwieram nowy wątek. Są dwie alternatywy bo łajba mieści 12 osób 1. 10 osób od nas i sternik + pomocnik 2. 12 osób od nas i ja robię za sternika i kogoś kumatego podszkole ale ta wersja mi się nie podoba Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kiflu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 heh kumatego.... strach się bać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 heh kumatego.... strach się bać Tofik był by dobry. On w lot wszystko ogarnia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Marzec 2012 (edytowane) Tofik..... Tofik.... A potem znowu będzie Tofik urwał żagiel, Tofik urwał ster..... Pierdziele Wole na dziko się bawić jako pasażer 900zl za 7 dni, plus dojazdy.... Weee panowie Ja bym proponował zlot na jakiś ciekawszych miejscach - może wypad do Egiptu? Za 1300 ma się miejsce na 7 dni jak pojedzie osób 10 to mamy mega zniżki... słoną wodę, piasek słoneczko edżypszyn.... Prawdziwa rafa koralowa na wyciągnięcie ręki... No i "drynky" z parasolką Edytowane 9 Marzec 2012 przez Tofik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach