slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 Ale co za problem w LED dać więcej niebieskiego ? Wystarczy wysterować Royal Blue np. na 1 A a białe na 700 mA.. Jedyna wada to tylko mamy mniej światła. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 Co to za DIY sie pytam ?! Komputery, aluminiowe pcb, softy na pc.... A gdzie mlotek z przecinakiem w szopie uzyty tu zostal sie pytam raz jeszcze no gdzie? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 (edytowane) @chodi... ja myślę że jakby #loccutus opublikował swoje zdjęcia z warsztatu, jak rzeźbi lampki, to byłby przy profilach z alu, jak michaleangelo z dłutem i pędzlem w kaplicy sykstyńskiej:D p.s. zruga nas jutro za OT:D Edytowane 18 Październik 2011 przez dominik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2011 hehheh No nie mam nic przeciwko lampie, to tylko moje umysłowe dywagacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2011 (edytowane) A no to jak pan loccutus dlutem i mlotem w szopie za domem rzezbi radiatory z przetopionego wczesniej z puszek aluminium to jest to 100% DIY I z tej przyczyny jestem w stanie wybaczyc zbyt profesjonalne wykonanie calosci Wiec ode mnie 5+ Edytowane 19 Październik 2011 przez chodi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2011 Sławek - dlaczego tak a nie inaczej napisałem w 1wszym poście - czytać kolego czytać, a nie obrazki tylko oglądać A do reszty expose takie: Osz... wy... banda malkontentów :yes:i tak źle i tak niedobrze - wiecznie cuś Michał Anioł , z alternatywy 4 może??... Policzę się z Wami czekaj-ta.... jak zara jednemu wyśle kurierem "kamyczek" com go w Jedlicy świecącego znalazł, a drugiemu znajomego wiejskiego inseminatora podeśle to się jaja ze mnie raz dwa skończą Że niby co ja - Słodowy ? jak zrobić lampę LED z panelu boazeryjnego i gumki recepturki mam pokazać ... hmm dobry pomysł...da sie zrobić a wracając do tematu - Dominik 3mm. Wiem do czego pijesz, ale nie mam na miejscu lasera, który łyknie kawałek dłuższy niż 48cm. Krawędzie trzeba by ogniowo spolerować po frezie ale to jest ryzyko że sie te drobne podcięcia pokrzywią. Tak mi sie wydaje - próbe bym musiał zrobić. Ale to wkrótce będzie po problemie bo się ściąga na warsztat znajomy 80W chińczyk CO2 o polu pracy 1700x500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2011 To ja tu 5+ daje a Ty z radioaktywnym do mnie ? hehehe Wiesz jak jest Jak zwykle nie ma sie do czego przyczepic to wymyslamy co by sie cos dzialo Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2011 Mały niewinny kamyczek taki, "Z Jeleniej Góry... z Jeleniej? .. przepraszam z JASNEJ ...Pan wie kto po nim stąpał" A wiesz jak by to pobudziło filtry w białych LEDach do świecenia heheehe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2011 no i mówiłem że michael angelo wystruga dłutkiem lampkę... http://aqua-reef.pl/topic/2809-reeftech-led-lighting-mki-codename-prometheus/page__st__320 i wystrugał!!! :lol: p.s. żaden wiejski inseminator by się takiego cuda nie powstydził... możesz znajomego odwiedzić, naciągnąć... i jako promocje po seteczce "materiału" do lampy dawać... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2011 Tak, ale ten "materiał" z definicji tylko dla Tridacna sp. jest przeznaczony, a nie każdy posiada, więc nici z promocji :laugh: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Dłutko poszło w ruch na troszke dłużej i wystrugało 200W lampke o długości 100cm. Zdjęcia tylko 3 ale najważniejsze. Reszta jak w poprzednim 80W modelu... 1 - Co pod maską ... 2 - napęd: 3 -Rozmieszczenie ledów: Białe = XPC, Royalblue XP-E D4 Na warsztacie następna - 120cm 240W XP-G 0A i XP-E D3 - to będzie już kawał światełka .... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 No ....... teraz już przesadziłeś XP-G 0A i XP-E D3 Teraz spowiadaj się gdzie dorwałeś te Led-y, tylko bez krętactwa. Spowiadaj się jak przed śmiercią ps. Super sprawa Gratulacje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 nie da rady - tajemnica handlowa nie powiem nie przyznam się hehehe. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
wojtesu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Listopad 2011 Bardzo zacny produkt, kawał dobrej roboty. Wielkie brawa... Jednak żeby wykonać dobre DIY potrzebna jest wiedza... Może kiedyś... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
silver200 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2011 Nie no rewelacja, żeby ta elektronika była tańsza:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Zapowiedziana "krówka" 240W w binach XP-G 0A oraz XP-E RB D3 - w otoczeniu mniejszych sióstr - 40centymetrowej 80Watówki oraz 100cm/120tki. XPG w tych lampach mają niebywaly komfort pracy bo pracują z prądami tylko 600mA zatem dosłownie na "poł gwizdka". Powinny odwdzięczyć się za to znaczną długowiecznością , Dlaczego tak? ktoś zapyta - powód jest trywialny - zabrakło XP-C hehehe - 120W na 100cm 120W od góry: Maleńtas 40cm - 80W A tak wygląda z opuszczoną maską - zresztą wszystkie lampy tak samo mają to rozwiązane No i kawał lampiona na koniec 120cm/240W Tyle na razie. Następny będzie naprawde potwór - 560W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Piotr34 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Nie marnuj czasu na pisanie, tylko składaj te lampy, bo się kolejka robi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 hehe żebyś wiedział... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach