Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 czy ktoś mi opowie coś na temat tego zestawu czy jest on oszczedniejszy od statecznika konwencjonalnego? czy wogóle jest oszczedność energii oczywiście : http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=07a57cd0619e&UID_p=c9bece060b5e&UID=bd9e9f71b499 Układ GB 14-150W czy jest on gorszy od stateczników elektronicznych typu: http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=d8a283a0ff12&UID_p=f171c851479a&UID=bd9e9f71b499 Statecznik EHXc 150 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Oparty na stateczniku indukcyjnym i zintegrowanym układzie zapłonowym w jednej obudowie. Czyli klasyczny układ, z tą różnicą że 2 w 1. Nie ma prawa być lepszy od ballastu elektronicznego pod żadnym względem oprócz ceny i owego zabezpieczenia przed rozruchem na gorąco. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 to lepszy jest elektorniczny od konwencjonalnego? bardziej energooszczedny? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 oczywiście że tak - identycznie jak ze świetlówkami - statecznik indukcyjny a elektroniczny. Do tego plusy w postaci wyższej częstotliwości pracy, braku migotania, zapłon "od kopa", większa żywotność źródła światła itd... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Dzięki wielkie. Mam jescze jedno pytanie. Aqua Medic 150W 16000K czy BLV 150W 14000K(6800lumenów)? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 gdybym miał powiesić 150W HQI to powiesił bym 60W XP-E RB D3 + 30W XP-G 0DR5 600zł Ledy, 60zl drivery, 200zł radiator(y), 20zł wiatraki, 80zł zasilacz. Mniej niż 1000zł i spokój na kilka lat. Prędzej ci sie znudzi niż zepsuje a kolor ustawisz dowolny prądami na driverach. Nawet komputera do wschodów i zachodów nie trzeba ( to że można dać to inna broszka - zrób to z HQI) 4 lata = 4 żarniki po 240zł nie licząc kosztów wymiany, wysyłek, i zakupu samej lampy. A tu wieszasz, ustawiasz i zapominasz że masz. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 złożysz mi taki wynalazek? za ile robocizna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 bo tych RB D3 to nie kojarze... nowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 Ja nie widzę problemu - dogadać się możemy co do szczegółów na PW. Po prostu przemyśl temat pod względem który pokazałem i jak co to pisz:) D3 - nie nowe tylko "bardziej fioletowe" od dostępnych jeszcze D4 i D5 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 bo tych RB D3 to nie kojarze... nowe? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Październik 2011 a co tu dużo gadaĆ. 90w A 150 jest różnica:) idziem na pw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach