Skocz do zawartości
jjablonski

Nowa ryba i banda zgranych pokolców

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś ma jakieś sugestie i doświadcznia dotyczące wprowadzania nowej ryby do zbiornika ze zgraną bandą pokolców?

Wpuściłem Chelmona rostratus-a a zóltek razem ze strigosusem ewidentnie stosują "falę"...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie agresorów do sumpa na przynajmniej 1-2 tygodnie, jak wrócą będą grzeczne;)

aczkolwiek jak ja wpuszczałem mojego chelmonka, to mi go troszkę pogonił ctenochaetus, raz się chyba nadział na grzbiet rostratusa (tak to wyglądało, swoją drogą bardzo fajnie to wygląda jak chelmon się stroszy i odwraca kolcami do napastnika;)) i potem już sobie odpuścił i nigdy więcej tego nie robił:)

Edytowane przez Bart

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok, koniec zabawy. Strigosus szuka nowego domu... Ma ktoś pułapkę ? Kto jest zainteresowany strigosusem? 150 PLN?

Około 9-10 cm, pływa u mnie od marca tego roku.

Edytowane przez jjablonski

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ctenochaetusy bywają dość napastliwe jak upatrzą sobie ofiarę, ale mój sobie wkońcu odpuścił;) może sumpa mu zafunduj na jakiś czas:) mój przykładowo ciągle mi męczył salariasa fasciatusa... nagle sobie go upatrzył po paru miesiącach jak pływali razem, męczył go jakiś czas a teraz mu wkońcu odpuścił:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi