jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Czy ktoś ma jakieś sugestie i doświadcznia dotyczące wprowadzania nowej ryby do zbiornika ze zgraną bandą pokolców? Wpuściłem Chelmona rostratus-a a zóltek razem ze strigosusem ewidentnie stosują "falę"... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 (edytowane) myślę, że najlepszym rozwiązaniem będzie wysłanie agresorów do sumpa na przynajmniej 1-2 tygodnie, jak wrócą będą grzeczne;) aczkolwiek jak ja wpuszczałem mojego chelmonka, to mi go troszkę pogonił ctenochaetus, raz się chyba nadział na grzbiet rostratusa (tak to wyglądało, swoją drogą bardzo fajnie to wygląda jak chelmon się stroszy i odwraca kolcami do napastnika;)) i potem już sobie odpuścił i nigdy więcej tego nie robił Edytowane 2 Październik 2011 przez Bart Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 (edytowane) Ok, koniec zabawy. Strigosus szuka nowego domu... Ma ktoś pułapkę ? Kto jest zainteresowany strigosusem? 150 PLN? Około 9-10 cm, pływa u mnie od marca tego roku. Edytowane 2 Październik 2011 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 ctenochaetusy bywają dość napastliwe jak upatrzą sobie ofiarę, ale mój sobie wkońcu odpuścił może sumpa mu zafunduj na jakiś czas:) mój przykładowo ciągle mi męczył salariasa fasciatusa... nagle sobie go upatrzył po paru miesiącach jak pływali razem, męczył go jakiś czas a teraz mu wkońcu odpuścił Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Październik 2011 Ups, Ten Strigosus to Ctenochaetus truncatus Poza tym oferta bez zmian Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach