Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2011 Pękła mi metalowa ośka wirnika w moim BK Może ktoś z Was ma jakiś pomysł jak to naprawić,ewentualnie gdzie kupić wirnik ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Wrzesień 2011 kup sztyft weglowy o odpowiedniej śrdnicy w skelpie modelarskim. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Wrzesień 2011 dokładnie jak pisze @smithpl , pręcik z włókna węglowego. Mam w jednej obiegówce od roku i oglądam zawsze przy czyszczeniu, bo "mędrcy" twierdzili że się wyciera i że się nie nadaje... wsio z nim ok:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Tylko,że ta moja metalowa ośka jest na stałe zespolona z tym "walcowatym" magnesem Czyli co? Rozwiercić? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 (edytowane) Raczej jest wciśnięta, powinno się ją dać wypchać. Edytowane 1 Październik 2011 przez jjablonski Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Dzięki,idę walczyć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Udało się rozebrać to dziadostwo Dzięki Wam zaoszczędziłem tysiaczka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jjablonski 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Teraz niech ktoś Ci zmierzy dokładnie ustawienie wirnika na ośce tj. ile mm ośka wystawała Jak nowa będzie się kręciła to daj kropelkę "kropelki" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Nie dawaj węglowego pręta. W sklepie spawalniczym kup elektrodę wolframową odpowiedniej średnicy. Pozdrawiam, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 Ta ośka ma średnicę 6mm,więc pewnie nie dostanę takiej grubaśnej elektrody. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Październik 2011 "Nie dawaj węglowego pręta..." - bo dlaczego? @blue.wave, rozwiniesz tą myśl? Ciekaw jestem Twojej opinii (i nie ma w tym ani odrobiny złośliwości, słowo daję) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach