Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Wrzesień 2011 rozważam temat wyciszenia szumiącego bumblowania spływu, skarpeta na wlocie do sumpa nieco pomogła ale rura w kominie zaciąga bąbelki powietrza i jest regularne chlub bub... być może mam za długą bo ma ona wcięcia ale wystaje ponad lustro wody myślałem że to nie robi ale być może jak będzie zanurzona to załatwi problem... proszę o porady. dołącze zdjęcie rury spływowej w akwarium. DIY wcięcia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Wrzesień 2011 rura ma wcięcia i jest w sumie równo z rewizją awaryjną czy lepiej aby była cała pod wodą i na górę... wkleić lub założyć nakładkę żeby za dużego otworu nie było? pomóżcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Wrzesień 2011 rura wlasciwa pod poziomem wody, przymykasz zawor na splywie tak aby poziom wody podniosl sie, i minimalnie przesacal sie przez rewizje, ktora zetnij pod skosem. cisza jak makiem zasial. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Wrzesień 2011 dziękować bardzo! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Wrzesień 2011 Dokładnie tak jak napisał Kidult. Dodatkowo wymieniłbym tą ponacinaną rurę na taką z Aquamedica (koszt niewielki bo ok. 20zł). Jest całkiem fajnie wykonana i ma sporą powierzchnię boczną ponacinaną. Od góry jest zaślepka więc woda nie jest tamtędy zaciągana i nie siorbie. Rewizja ścięta pod kątem tylko musisz się pobawić z poziomem wody w kominie tak, żeby nie leciało tamtędy za dużo wody bo też potrafi zacząć hałasować. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Wrzesień 2011 już zrobione lecą kropelki tylko(rewizją) wpuszcze wąż do wody i nie bedzie słychać... jeszcze tylko drzwi do szafki założyć i bedzie całkiem spokojnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jaczal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Wrzesień 2011 Może zainteresuje Cię moje rozwiązanie. Opisałem zasadę działania w poniższym temacie. http://aqua-reef.pl/topic/2880-stabilizacja-poziomu-wody-w-kominie/page__p__34068#entry34068 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach