MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2008 Hej, zgubiłem(nie mam pojęcia jak:)) tabelkę z wynikami testów Ca Saliferta. Nie chodzi mi o instrukcję, tylko tą tabelkę z zależnościami między wynikiem ze strzykawki i poziomem wapnia w wodzie. Jeśli ktoś ma i zechce zeskanować będę bardzo wdzięczny. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2008 Niestety, nie mam skanera, ale: 0.20 w strzykawce oznacza poziom wapnia 400. Kazde 0.02 mniej to poziom wapnia o 10 jednostek wiekszy, kazde 0.02 wiecej to poziom o 0.02 mniejszy. Dopoki ktos Ci skana nie wysle powinno wystarczyc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2008 Olek jutro Ci zeskanuje i wrzuce tu na forum . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2008 Oki dzięki wielkie. Jeszcze takie pytanko, mierząc np NO3 salifertem gdzie trzeba porównać do skali barw na karteczce inaczej wygląda roztwór gdy postawię ten pojemnik na tej kartce ze skalą barw, a inaczej gdy podniosę karteczkę i trzymam w tle za tym pojemniczkiem. Wy się słuchacie instrukcji i porównujecie barwę ze stojącego pojemnika na tej kartce? Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Maj 2008 Tez zgubilem tabelke ale znalazlem w sieci http://www.marinedepot.com/ps_AquariumPage~PageAlias~test_kits_salifert_calcium_information.html Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2008 Tutaj masz Olek Tabelke . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2008 Dzięki wielkie Zbyszku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R.I.P 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2008 Odnośnie testu na NO3 - patrzy się od góry ( tak jest napisane w instrukcji ) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rebciu 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2008 Można patrzeć z boku ale wtedy wynik dzielimy przez 10 - czyli jak patrzymy bokiem i wydzimy 2 to w akwarium mamy 0,2 mg/l Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
MONTIPORA600 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Maj 2008 Dzięki za uspokojenie, właśnie mnie to zdziwiło, patrząc z boku wynik był tragiczny, hehe. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach