krzaczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 Witam, mam pytanie do użytkowników odpieniacza ATI 250i. Chciałbym wymienić dotychczasowy AM-Turboflotor 1000 na ATI 250i , ale chyba będę miał problem z zainstalowaniem go w sumpie , ponieważ podane wymiary ATI to 430x256 a mój wymiar przegrody w sumpie to 225x440 .Czy jest możliwość zmniejszenia wymiaru 256 mm na 225 mm i jeszcze podobno wysokość wody w sumpie dla ATI nie może być większa niż 19 cm /podobno pompa nie zadziała /ja mam wysokość przelewu na28 cm. Zamówiony odpieniacz mam otrzymać 09.08. ,proszę o podpowiedź jak poradzić sobie z jego zainstalowaniem. Pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
brzydzi 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 Ja osobiście przesunął bym przegrodę i zrobił miejsce dla odpieńka - sam tak robiłem, bo okazał się większy niż myślałem, prosta robota jak ...... Druga sprawa odnośnie wysokości wody, po prostu postaw odpieniacz na podstawce z jakiegoś plastiku i po kłopocie. pozdro Grzegorz ps. swoją drogą będziesz miał świetny odpieniacz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2011 Ok.mysle o przesunięciu przegrody, ale chyba tez trzeba będzie ją obniżyć / jak podniosę odpienicz to może być problem ze zdejmowaniem kubka, wysokośc szafki 67 cm.Dzięki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 (edytowane) Widzę że post stary, ale jako były posiadacz wersji 250i mogę Ci powiedzieć, że wysokość wody w sumpie nie może być wyższa niż 22 cm. 18 cm jest zalecane, ale ja uważam, że optymalne jest 20 [cm]. Z ciekawości zapytam - przysłali odpieniacz? Edytowane 16 Wrzesień 2011 przez premiero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 Premiero, te odpieniacze ATI są już wreszcie normalnie dostępne w handlu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
premiero 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 (edytowane) To dobra wiadomość Żebyś wiedział, jaką ja batalię stoczyłem o niego - pół roku czekania, aż w końcu z samym Oliverem Pritzelem gadałem. Ale dzięki temu z Łukaszem Kurem mieliśmy 2 pierwsze egzemplarze w Polsce Teraz jedynie w USA ludzie czekają na zamówienia. Edytowane 16 Wrzesień 2011 przez premiero Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marcinus 2 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Wrzesień 2011 Czytałem na drugim forum, Twoje zabawy w ściągnięcie tego odpieniacza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2012 Witam,mam pytanie do użytkowników ati250i .Odpieniacz pracuje od pół roku, wszystko było ok ,ale ostatnio nie mogę podkęcic pompy .Pokrętło ustawione na maxa i licznik przepływu powietrza pokazuje 1000 l/h.Mam wzrost PO4 Z 0,5 na 2 i myśle że to jest tego przyczyną .Jesli trzeba wyczyścić pompę to jak sie ją rozbiera. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jarex66 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2012 Przecież masz widoczne na pompie 4 śrubki. Kluczyk do niej miałeś w pudełku. Wyciągnij przedtem sam trzpień ręcznie i wyczyść dyszę. Ja czyszcze co 2 tyg bo sie zapycha. Dziwie sie że u ciebie wytrzymała pół roku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
krzaczek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Luty 2012 Dzięki jarex, na pierwszy rzut oka myslałem że to są nity /wzrok juz nie ten 50l / a po drugie gwarancja to nie kręć.Czyszczenie pomogło odpieniek chodz jak "talala" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach