Skocz do zawartości
krzaczek

Problem z odpieniaczem ATI 250i

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pytanie do użytkowników odpieniacza ATI 250i. Chciałbym wymienić dotychczasowy AM-Turboflotor 1000 na ATI 250i , ale chyba będę miał problem z zainstalowaniem go w sumpie , ponieważ podane wymiary ATI to 430x256 a mój wymiar przegrody w sumpie to 225x440 .Czy jest możliwość zmniejszenia wymiaru 256 mm na 225 mm i jeszcze podobno wysokość wody w sumpie dla ATI nie może być większa niż 19 cm /podobno pompa nie zadziała /ja mam wysokość przelewu na28 cm. Zamówiony odpieniacz mam otrzymać 09.08. ,proszę o podpowiedź jak poradzić sobie z jego zainstalowaniem.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja osobiście przesunął bym przegrodę i zrobił miejsce dla odpieńka - sam tak robiłem, bo okazał się większy niż myślałem, prosta robota jak .....:P. Druga sprawa odnośnie wysokości wody, po prostu postaw odpieniacz na podstawce z jakiegoś plastiku i po kłopocie.

pozdro Grzegorz

ps. swoją drogą będziesz miał świetny odpieniacz :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ok.mysle o przesunięciu przegrody, ale chyba tez trzeba będzie ją obniżyć / jak podniosę odpienicz to może być problem ze zdejmowaniem kubka, wysokośc szafki 67 cm.Dzięki :good2:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Widzę że post stary, ale jako były posiadacz wersji 250i mogę Ci powiedzieć, że wysokość wody w sumpie nie może być wyższa niż 22 cm. 18 cm jest zalecane, ale ja uważam, że optymalne jest 20 [cm]. Z ciekawości zapytam - przysłali odpieniacz? :devil:

Edytowane przez premiero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To dobra wiadomość:) Żebyś wiedział, jaką ja batalię stoczyłem o niego - pół roku czekania, aż w końcu z samym Oliverem Pritzelem gadałem. Ale dzięki temu z Łukaszem Kurem mieliśmy 2 pierwsze egzemplarze w Polsce :) Teraz jedynie w USA ludzie czekają na zamówienia.

Edytowane przez premiero

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam,mam pytanie do użytkowników ati250i .Odpieniacz pracuje od pół roku, wszystko było ok ,ale ostatnio nie mogę podkęcic pompy .Pokrętło ustawione na maxa i licznik przepływu powietrza pokazuje 1000 l/h.Mam wzrost PO4 Z 0,5 na 2 i myśle że to jest tego przyczyną .Jesli trzeba wyczyścić pompę to jak sie ją rozbiera.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przecież masz widoczne na pompie 4 śrubki. Kluczyk do niej miałeś w pudełku. Wyciągnij przedtem sam trzpień ręcznie i wyczyść dyszę. Ja czyszcze co 2 tyg bo sie zapycha. Dziwie sie że u ciebie wytrzymała pół roku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dzięki jarex, na pierwszy rzut oka myslałem że to są nity /wzrok juz nie ten 50l :geek: / a po drugie gwarancja to nie kręć.Czyszczenie pomogło odpieniek chodz jak "talala"

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi