Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 Używa ktoś tego? może mniej masywnie od znanych fimr ale rolę ma tylko pienić więc się zastanawiam co właściciele o nich powiedzą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 tu masz link i namiar na właściciela, z tego co czytałem i widzę, bardzo zadowolonego z magnusa http://aqua-reef.pl/topic/2446-360l-wychodzace-na-prosta/ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 Jak dla mnie rewelacja. Odpowiedni stosunek wydajnosci do ceny. Nie mialem zadnej awarii w/w odpieniaczy, pompy itp. Dobry akryl i super wykonanie. Podsumowujac - nastepny bedzie tez BM :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 zastanawiam się na NAC 3+ tylko nie wiem czy go dostane w polsce jakiś sklep w kołobrzegu ma taki ale inny model jestem ciekaw czy moze je sprowadzić Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 jaki masz model? ja planuję BM-NAC5 albo NAC3+ jesli dowiem się ceny. no i sklep dopiero w kołobrzegu. nie moge szerszego niż 130mm bo mi w panel filtracyjny nie wejdzie a nie moge go powiększyć... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 dobra modele znalezione Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ciołek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Lipiec 2011 Ja używam BM150 PRO na pompie AB i jestem zadowolony. Jeśli chodzi o jakość wykonania i pianę to naprawdę bez uwag ! U mnie obsługuje 400 litrowe ze sps-ami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 Nie kupuj w Polsce , zamow w reefshops.com lub na ebay - taniej No wlasnie sie zastanawiam czy nie wymienic NAC-7 na pro . Czy nadal stoi teza ze stozki sa lepsze ? :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ziemniok 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 A ja miałem BM NAC7 i nie byłem zadowolony. Jakość wykonania ok, ale pompą się spalila (Atman) i był problem z wymiana, ratowalem się prowizorką. Ilośc i jakość piany tez nie była powalajaca, ale Kol. Smith dobrze to określił- dobry stosunek ceny do jakości. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 hah nieźle na reefshops.com cena wynosi 67 USD czyl jakieś 186zł z groszami do tego przesyłka i rzeczywiście taniej, ale kurde jak to daaalekooo jestem teraz w pracy ale postaram się wygrzebać cenę dostawy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 co do tych stożków to wiadomo że piana się zagęszcza i jest większy wypych cząstek zanieczyszczeń, ale ni emiałem okazji zrobić doświadczenia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Lipiec 2011 smithpl: co stosujesz dokładnie do koralowców jako odżywki i pokarm, chodzi mi o podawanie wapnia, magnezu, strontu. do wapnia masz reaktory ze środowiskiem kwaśnym ? czy jest inny sposób na dawkowanie Ca2+ do zbiornika? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2011 Ja jestem leniwy wiec dozuje nasycone roztwory CaCl2 , NaHCO3, MgCl2 + podmiana raz na tydzień 8% solanki na soli IO Do tego pare wybranych preparatow KZ, Jod i Prodibo Reefbooster Co do BM - nigdy nie padla mi pompa ale... profilaktycznie wzialem do NAC-7 druga pompe chyba za 15-20$ na zapas - lezy nowa i w razie czego... :-) Co do piany to zalezy ktory dasz wirnik. Mesh - lepsza piana czesciej czyscisz, pinwheel odwrotnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2011 dziś rano zamówiłem BM NAC3+ wyniesie mnie 300zł z dowozem lepsze to niż 540zł plus kurier no i oczywiscie czekanie aż sklep łaskawie sam sprowadzi z hongkongu czy skąd tam... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2011 dają dwa wirniki do kartonu czy jakoś sie je dokupuje? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 29 Lipiec 2011 czy w razie awarii pompę można zamienić na inną? np. http://allegro.pl/pompa-atman-1200-l-h-tylko-18w-os-ceramiczna-i1730388165.html czy może jakąś inną? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
majki_majki 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Wrzesień 2011 witam, mam w 400 l NAC7 i 180l MMQQC - chyba taki i teraz na 500l znów daję znów NAC7. stosunek ceny do jakości - dobry wydajność - bardzo dobra ogólnie polecam, tym bardziej że ciężko jest znaleźć odpieniacz w tych pieniądzach na taki litraż Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Wrzesień 2011 smithpl jak długo trzeba czekac na odpieniacz zamawiajac go w reefshops.com ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach