Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2011 po powrocie z wakacji planuje zakupić jakiś, ktory jest lepszy? akwa do 200L wspomoge się 200ml purigenu, powinno dać radę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Lipiec 2011 (edytowane) Zależy od tego co zamierzasz trzymać w akwarium. Deltec ma większą wydajność ale i rozmiar. Może lepiej zainwestować w zewnętrznego Deltec MCE600 Edytowane 6 Lipiec 2011 przez yoka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 A jeśli ktoś ma sumpa i obecnie tunze 9002 to czy jest sens zawracać sobie Delteciem głowę ? Czy wydajność jest po prostu niewiele większa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 Wydajność jest zupełnie inna. Jednak skoro już masz sumpa lepiej wstawić tak coś mniej kompaktowego,Deltec APF600, Schuran Jetskim 120. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Marqo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 APF 600 do takiego litrażu ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 dam szczera odpowiedz. uzywam w panelu Reefmax tunze 9002. za tą kasę to jest badziew Badziew do poki nie przerobi sie wirnika lopatkowego na mesh. Jesli masz sumpa to skuś się na jakis DIY ludzi ktorzy na tym sie znają i co jakis czas wystawiaja swoje zabawki: Sebastek, DarekB30 i Erni (widzialem na wlasne oczy, piana bajka! a za grosze). W cenie 9002 mozesz miec cos co działa swietnie i masz jeszcze zapas mocy w regulacji. taka moja opinia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 APF 600 do takiego litrażu ? Lepiej mieć zapas, odpieniacz zawsze można skręcić wyłączać co jakiś czas czy po prostu więcej karmić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 lepiej miec zapas ale nie taki Wyłączanie odpieniacza mija sie z celem!(akurat masz przerwe, jakis koral akurat "atakuje" i cierpi stabilizacja systemu, ktora jest kluczowa w zabawie morskiej) Karmienie wiecej tez nie brzmi nadto dobrze To takie kupowanie butów 5 rozmiarów za duzych tylko dlatego ze Cie stac. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 Wszystko zależy od podejścia, ja już nigdy nie popełnię błędu młodości i nie kupie zbyt słabego sprzętu do akwarium, wole spać spokojnie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Lipiec 2011 dzięki za porady, mam obecnie weipro z pompką on jest do nano akwarium ok 120L wiec mam niedobór, a musze wziąć któryś z tych co podałem ponieważ on wejdzie do panelu z boku akwarium a jest on wąski dość. 9002 ma dobrą opinię więc poprosiłem was o pomoc Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach