slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 Fajnie to wygląda życzę szczęścia w tym projekcie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
sylwekg 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 Ja bym skierował wentylatory tak aby dmuchały na lustro wody.Moim zdaniem skuteczniejsze chłodzenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 (edytowane) narazie się nie da bo blokuja rurki powrotu jak bedzie korona wentylatory bedą przed rurkami po przeciwnej stronie się nie dało bo kabelek od komputera jest za krótki Edytowane 21 Sierpień 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Sierpień 2011 Ten pomarańczowy zawór to nie jest kulowy? Gdzie kupiłeś i ile kosztował, o ile nie jest to tajemnica Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pawlosma 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Sierpień 2011 Efekt końcowy super , niepotrzebnie wszedłem na to forum ! Patrząc na te baniaki sam zmienię Malawki na morszczaki :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek56 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Wrzesień 2011 A na jakie oświetlenie się kolega zdecydował? Na zdjęciu widać ozonator, możesz napisać coś więcej o jego pracy? Generalnie, przemyślany setup, b.dobry osprzęt gwarantuje sukces tego projektu. Pozdrawiam z daleka Jacek Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Wrzesień 2011 (edytowane) pomaranczowy zawór to zawór membranowy, kosztuje ok 500 zł w poprzednim baniaku miałem problem z ustawieniem zaworu dlatego teraz chciałem mieć precyzyjny oświetlenie mam 2 razy 250 HQI (145) + 8 razy T5 ozonator jest podłaczony pod komputer z elektrodą REDOX bodajże przy 450 się wyłącza Edytowane 4 Wrzesień 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 (edytowane) nowa fotorelacja z mojej solniczki przydał by sie lepszy aparat fotograficzny i lepszy fotograf Edytowane 14 Wrzesień 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
rpp 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 fajny baniak - jakie ma wymiary? (te z pierwszego posta "akwarium zapewne bedzie mialo wymiary 170x75x65" czy jednak coś zmieniłeś - bo nie wygląda na aż tak duże) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 pomaranczowy zawór to zawór membranowy, kosztuje ok 500 zł w poprzednim baniaku miałem problem z ustawieniem zaworu dlatego teraz chciałem mieć precyzyjny oświetlenie mam 2 razy 250 HQI (145) + 8 razy T5 ozonator jest podłaczony pod komputer z elektrodą REDOX bodajże przy 450 się wyłącza Za chwilę pisałeś coś takiego mam osuszac powietrza w tej chwili w akwarium mam redox 407 bez ozomu Teraz mnie zakręciło co jest prawdą ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 jak rozumiesz slawomirdyl słowo "bodajże"? ostateczne wymiary to 170x65x70 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 To wkońcu stosujesz ozonator ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 taaaaak powiekszyłem mu graniczny REDOX by działal mam go od poczatku za troche nastawie go na 500 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Wrzesień 2011 Moim zdaniem wyłącz. Zaczynasz wyjawławiać zbiornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Wrzesień 2011 (edytowane) \ filmik Edytowane 23 Wrzesień 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Wrzesień 2011 Troche upasiony ten Mandaryn. Czy zdjęcie tak wyszło? Skrzydlica niezje Ocellarisów? A baniak podoba się mi, bo jest bardzo spokojny, przyjemny dla oka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Wrzesień 2011 no chudy nie jest, dużo żywej skały a ciągle pływa i dziubie nie zje, jest za mała jeszcze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Wrzesień 2011 Morog czy twoja słodka skrzydlica wciągnie magnifice? młodą... czy jest tak samo drapieżna jak inne czy jak się karmi to spoko bo jest bardzo ładna Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach