Morog 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 (edytowane) podobają mi się babki Cryptocentrus cinctus mam już drugą pare no i druga rownież woli mieszkać w sampie to nie są przypadkowe wyskoczenia przed chwila złapałem samice w przelewie i dałem do zbiornika już widze że wisi przy grzebieniu sampa podniosłem go tak że trodno jej przeskoczyć wiec proboje sie wcisnąc miedzy dwa kawalki grzebienia samiec w sampie nie daje się złapać, jest już calkiem biały mieliście kiedyś tak? Edytowane 20 Czerwiec 2011 przez Morog Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thomash666 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 Ja tak mialem z moją. Tyle, żę wplyneła do komina, dalej mam cienkowiercona rure, wiec nie poleciala, bo nie miala jak. Z komina wrocila sama nastepnego dnia (od rana wyjąłem grzebień). Nowy baniak to spory stres dla niej... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rosomak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 Cześć, jak rozpoznajesz płeć u cinctusów ? Bo mam jednego osobnika, w ogóle jest to moja pierwsza ryba morska i mam do niej spory sentyment Długo jest już ze mną, ostatnio myślałem o parze cinctusów, bo widziałem taką parkę na żywo i cudownie wygląda jak z jednej groty wystają dwie główki A to, czemu druga parka woli w sumpie mieszkać to nie wiem Mój jak był w 60L, to cały czas było jego widać, natomiast w nowym akwarium to udaje, że jego nie ma... dlatego myślę o parce, może ośmieliłby się trochę Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
szuwar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 Witam Może warto zamontować wyższy grzebień taki np 8-10 cm wysokości zęba - tego raczej nie sforsują... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
luft 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2011 ja mam odmienne doswiadczenia. cinctus bronił swojej nory, wyplywając tylko na jedzenie. dlatego cinctus pojechał do Nowego Sącza, gdy trafił do mnie Valenciennea puellaris - ktoremu nie pozwalał leń przekopywać piachu na swoim zaniedbanym terenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach