smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2011 Witam, planuje tego wargatka do mojego SPS'owego akwa. Jakie są Wasze opinie dotyczące utrzymania i szkodliwości tego okazu? Zależy mi głównie aby nie polował na moje acry Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rosomak 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2011 Ja celowałem w M. meleagrisa, ale dostałem cynka, że ta ryba nie jest do utrzymania w akwarium na dłuższy czas i zrezygnowałem z zakupu tej ryby, nie wiem jak jest z biparitiusem. Ale są to przepiękne wargacze Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Czerwiec 2011 właśnie go sobie dziś kupiłem... jak tylko wyjdzie z piachu (halichoeres chloroptera go ostro gonił) to coś napiszę czytałem jedynie, że te wargacze są jak i większość innych wargaczy całkowicie reef safe:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ben_sage 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Sierpień 2011 (edytowane) U mnie była prosta i spokojnie się miała w 160l , nie pływała energetycznie tylko ciekawska, jadła wszystko,spokojna same zalety u nie tykała nic co mogło by mi szkodzić miałem spsy,lpsy i miekkie. Potrzebuje dużo piachu od 6-7cm w górę bez ostrych krawędzi zakopuje się i śpi w nim! Jak będzie miała mało piachu będzie smutna i będzie robić burze piaskową ogonem opierając się pyskiem o szkło. Edytowane 21 Sierpień 2011 przez Ben_sage Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach