slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 Tak jak już kiedyś wspomniałem myślę nad nowym projektem akwarium w kształcie walca o średnicy 80 - 100 cm. Pierwsze przymiarki już zrobiłem z akrylem ale zastanawiam się czy można gdzieś w Polsce dostać coś takiego ze szkła. Może ktoś wie jaka chuta coś takiego robi ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 o ile dorwiesz taki baniak to będzie on kosmicznie drogi Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 o ile dorwiesz taki baniak to będzie on kosmicznie drogi Wiem bo mam wycenę na 7 ... zł ale gdzieś to muszą produkować a jakoś akryl do mnie nie przemawia ale równolegle temat badam, jeszcze muszę sprawdzić cenę w USA bo może się okazać że będzie się opłacało ściągać. Gdzieś ponoć jeszcze chinole robią ale nie mogę ich zlokalizować. Mam już namiar na 60 cm średnicy ale to za mało za 3 zł Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 7 zł 3 zł co to za ceny ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 Za litr na pewno. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 Robi to specjaknie tak napisałem ale ok 7 000,- i 3 000 PLN Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mr_Garden 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 Fajny projekt będzie! Tylko jak z obserwacją zbiornika będzie się załamywać i zniekształcać obraz wewnątrz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Kwiecień 2011 Fajny projekt będzie! Tylko jak z obserwacją zbiornika będzie się załamywać i zniekształcać obraz wewnątrz? Coś podobnego jest w Oceanarium Gdyńskim, oglądałem jest OK i właśnie chodzi tu o średnicę walca rozmawiałem z pracownikami i te 100 cm to minimum i nie ma też problemu z czyszczeniem w sumie bardziej by mi odpowiadało coś ok 120 cm bo jak dam komin w środku skałka to do pływania wiele miejsca nie zostanie. No i jeszcze wąski walec dla meduz. Byłem w zeszłym roku na takim seminarjum w oceanarium i dość fajnie gościu opowiadał o chodowli. Wziołem telefon od niego bo temat mnie zaciekawił. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Tofik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2011 hehe AM chce za taki walec 30 000 Oczywiście klejony.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Charli36 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2011 http://www.visitsealife.com/Berlin/planen-sie-ihren-besuch/aquadom/default/ Sławek a może taki walec zastanawiasz się 1m śrenicy 1,3 idź na całość 12 metrów:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2011 hahaha wiem widziałem to w Berlinie ale niestety żona żona nie pozwala bo stwierdziła że w salonie następna soffa jej nie wejdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach