Skocz do zawartości
SteveK

ReefTech na Poligonie (900GL Tenk)

Rekomendowane odpowiedzi

Sorki Panowie i Panie, troche zmeczony po dlugim dniu.

Tomku dzieki za poprawke - milo zobaczyc.

Chlopaki ciezko pracuja i filmik zrobiony.

High Def - wstawie jak Rafal podesle.

Wiem, ze idzie jutro odespac, bo Lechu na chrzciny pojechal.

Zdjecia sa po to abyscie zobaczyli co sie dzieje poza w temacie systemow 1000l i wiecej.

Za tydzien przedstawie opis chlopakow z Kanady na temat porownujacy Prometheusza oraz innej lampy led.

A dzisiaj jeszcze "sneak preview" - tenk Raula - ulubionego klijenta Rafala z Mexico.

Sk

PS - 200g refiugium na dachu domu - a te ladne rybki i korale. Lechu dostal zaproszenie na wypad do Mexico jak latem bedzie w USA to sam wam opowie co widzial na wlasne oczy.

Refiugium na dachu:

P9280315.jpg

troche rybek i korali:

P9280312.jpg

P9280316.jpg

P9280318.jpg

P9280313.jpg

P9280317.jpg

P9280310.jpg

Edytowane przez Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajne tylko za małe cegiełki dał gościu i folia poleci i będzie kłopot :turned::turned: SteveK nie przejmuj się swoją pisownią malkontenci tylko czekają to jest takie Nasze <Polskie> POLSKA tylko dla POLAKÓW :laugh: mieszkających w granicach :wacko:

Pozdrawiam :thumbsup:

Edytowane przez strugas

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SteveK nie przejmuj się swoją pisownią malkontenci tylko czekają to jest takie Nasze <Polskie> POLSKA tylko dla POLAKÓW :laugh: mieszkających w granicach :wacko:

Pozdrawiam :thumbsup:

nie generalizuj!:) to nie jest takie nasz polskie.... tylko pojedynczych osób które jak nie mają do czego się doczepić to czepiają się tego co mogą:):)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Też się nieraz wkurzam jak nie mogę odszyfrować postów Stewe"a,ale to nie powód by jechać po nim jak po burej suce.

Chłop emigrował jak niał kilka lat ,to ma prawo mieć problemy z polszczyzną.

A teksty typu forum jest polskie (nie Polskie ) są moim zdaniem delikatnie mówiąc nie na miejscu.

Piszę nieraz coś na norweskim forum i tam jakoś nikt nie robi mi scem ,że walnę jakiegoś byka i raczej spotykam się z miłym przyjęciem.

Mnie też się zdarza walnąć byka, ale walnąc byka... kilka byków, a pisać zupełnie niezrozumiale to inna sprawa. Rozumiem, że Steve już wiele lat poza PL, ale sa różne pomoce, trzeba tylko chcieć z nich skorzystać. Co z takiego pisania, jeśli ciężko to rozszyfrować i zrozumieć?

Gdybym chciał aż tak bardzo gnębić Steve'a jak uważacie, że już gnębie, to nie dawałbym żadnego terminu na poprawienie tematu, nie poprawiał mniejszych postów, nie upominał wielokrotnie, tylko usuwał posty.

Jestem zły, niedobry i w ogóle :teehee:.

Fajne tylko za małe cegiełki dał gościu i folia poleci i będzie kłopot :turned::turned: SteveK nie przejmuj się swoją pisownią malkontenci tylko czekają to jest takie Nasze <Polskie> POLSKA tylko dla POLAKÓW :laugh: mieszkających w granicach :wacko:

Ziemia dla ziemniaków. Księża na księżyc.

nie generalizuj!:) to nie jest takie nasz polskie.... tylko pojedynczych osób które jak nie mają do czego się doczepić to czepiają się tego co mogą:):)

Sam sobie zaprzeczasz :thumbsup:.

Jak dla mnie temat ortografii Steve'a jest zakończony. Post poprawiony, da się przeczytać, więc jest ok.

Nie mam zamiaru się kopać z koniem.

Pozdrawiam :wink:

*Posty zupełnie nie na temat, zostaną z niego usunięte.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek wlasnie czytalem Twojego posta, a moja 6 letnia corka patrzy w monitor i krzyczy: "o potwor ciasteczkowy! on jest taki smieszny! :woot: "

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek masz tutaj obowiazki I wszystko jest Ok.Goska pisze troche za mnie tylko kropek

Nad literkami brakuje.Mam nadzieje ze co nowego bedem mial do zamieszczenia.

Wesolych Swiat Dla Calej zalogi AR I wszystkich morszczakow.

Sk

Edytowane przez SteveK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na jakim poziomie ustawiłeś moc lamp na początek ?

ps.

zaciekawiło mnie też to piwo ze zdjęć takiego nie piłem możesz wiec bez krępacji spokojnie mi wysłać :D

Edytowane przez slawomirdyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slawku miales racje co do wattow.Przesto ze klijent sobie osiem zazyczyl.

Tyle dostal.Ale po wlaczeniu czterech lamp okazalo sie ze one maja tak mocne swiatlo

ze cztery spokajnie by daly rade(80%mocy).Jedynie Cale skaly w tym tenku bedom przerabiane.

Sam wiesz brak doswiatrzenia czsami powoduje przesade.Troche wiecej wattow nie zaszkodzi

A zawsze mozna przygasic LED I dlozej bedom swiecily.Filmik bedzie

Jutro bo klijet mial urodziny I z kolegami zrobili balage

W Las Vegas.

Sk

Ps Wpadnij do mnie I Po prubujemy tego piwa.

Tomek prosze Podklej to do reszty.

Nastepny tenk 500 GL. Bardzo ciekawe zawieszenie LED.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No to czekamy na relację :D

Tak sobie dzisiaj poczytałem reefcentral mocowanie lamp faktycznie inne co jest powodem ukośnego mocowania chodziło wam o uzyskanie oświetlenia skały pionowej ? Za bardzo nie wiem o co chodzi z tym skupieniem światła w centralnej części zbiornika. I jeszcze jedno pytanie czy wszyscy w USA ozonują wodę czy to przypadek na zdjęciu ? A na piwo nie przyjadę bo mamy super i amerykanie niech się chowają ze swoim hahahahaah :D

Edytowane przez Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ozonek to nowa moda.Zerknij na ten 1000 GL na RC.

Wielu zaczyna prowadzic swoje tenki jak On.

Rozklad lamp z Californi jest spowodowany rozkladem skal.

(Zerknij na piersze posty)Co do piwka Sam tesknie do naszego

Wroclawskiego Fulla

Sk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No właśnie po dzisiejszym szperaniu na RC widziałem że ozonator to nowa moda w USA sam mam ozonator i komputer do tego ale jakoś jestem sceptycznie nastawiony, strasznie wyjałowa wodę moim zdaniem dla akwarium z samymi rybkami to dobry pomysł. Co do oświetlenia zerknij w tym projekcie na rozstawienie korali co by się nie upiekły. LED mają to do siebie że są cholernie wydajne i ich moc w Watach to tak naprawdę 30 % normalnego oświetlenia. Przy sps-ach 50 %. Kąt padania światła to około 120 stopni najfajniej to wygląda jak powiesisz 20 -30 cm nad taflą światło się bardzo ładnie miesza i blicki są najfajniejsze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Slawku Bo Oz tylko sie nadaje do wielkich baniakow.

Tz kontrola ilosci bakteri/m3

Sk

Ps sorki za off tapa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chyba tak.........

Ps Czekam na wiecej wiadomosci od brygady z lampami:)

Sk

Dla tych co jeszcze nie spia. 3 dni i po klopocie. na koniec dnia wlasciciel super nowych swiatel, ktore nie sa popularne w polsce bo (... kazdy sam moze sobie cos tutaj wstawic i zostawiam to bez komentarza aby nikt sie nie obrazil) zdecydowal sie ustawic w systemia 2x4 lampy - daje to ciekawsza kombinacje swiatla i tak mozna z przodu dac wiecej niebieskiego lub z tylu bialego.

akwarium ma blisko 130cm od z przodu do tylu.

a wiec dla tych co nie moga sie doczekac - nie bede trzymal w napieciu i prosze pierwsze video na goraca:

a link: http://www.reefcentr...0&postcount=488

Snakecharmer - moglbys byc taki laskawy i wstawic ladnie to? jakos mi nie wychodzi dzisiaj.

i kilka zdjec aby nie bylo, ze Yeti:

DSC_1268.jpg

DSC_1266.jpg

DSC_1264.jpg

Edytowane przez Tomek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

SteveK, aco Wy glazurą tanki obkładacie z tyłu? :blink: , tak mnie zaciekawiło. Fajnie wygląda i nie trzeba folii by kleić.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Fajnie to wyglada,tylko z klejem trzeba ostroznie .

Najlepiej urzyc Ten Sam co do szkla.

Sk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z Granietem to bym za bardzo nie startowal Slawku.Pogadaj z tymi co go robia(poleruja).

Sk

Lampy zostaly zawieszone u tego goscia z Californi.Bardzo ciekawe rozwiazanie zrobil.Dla ciekawych wiecej foto jest w moim albumie. :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi