balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2011 Witam wszystkich. Jestem nowym posiadaczem solniczki, mialbym prosbe o pomoc w wyborze obsady. Posiadam juz Zebrasoma flavescens oraz parke Amphiprion ocellaris (blazenek) oraz lps-y i sps-y: Caulastrea curfata - Brain Coral, Favites ,Catalaphyllia jardinei - Elegant Coral ,Lobophytum , Caulastrea tumida chcialbym jeszcze cos dokupic i wybralem pare gatunkow ryb: -Acanthurus lineatus -Lo vulpinus -Chaetodon auriga -Chromis viridis x3 -Dascyllus trimaculatus -Naso literatus x1 -Zebrasoma desjardinii (x1) -Zebrasoma scopas Nie mowie ,ze bym chcial wszystkie, ale bralem pod uwage agresywnosc i trudnosc w chodowli, a takze pozywienie. Jesli ktos ma jakies inne propozycje chetnie sie dowiem i licze na pomoc. Wszystkie propozycje mile widziane. Ps. (zbiornik 350l + sump 60l ,60kg LR,Oswietlenie: x4 Powerchrome AquaBlue+ T5, x2 juwel blue wszystkie 54w,pompa eheim 3000 skimmer aquamedic v600, pompy cyrkulacyjne sunsun jvp-201 ).Z gory dziekuje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2011 Chetoniki nie nadaja sie do rafy bo podjadaja polipy korali,dla Naso akwarium masz zdecydowanie za male. Dascyllusa tez bym sobie darowal ze wzgledu na agresywnośc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 5 Kwiecień 2011 Jaro po za tymi co wymieniles reszta jest ok? A moze masz jakies propozycje fajnych rybek ktore lubia glony bo moje akwarium w tej chwili kwitnie i jest jak w dzungli zielono same algi. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2011 Lo volpinus bedzie dobry na glony. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bart 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2011 hehe tylko jak borsuk raz zasmakuje w mrożonkach to do glonów robi się wybredny:) przynajmniej mój tak ma... nic innego niż caulerpa go nie kręci:( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
balon177 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Kwiecień 2011 Dzieki jaro mysle ze na moj baniak to tych rybek bedzie w sam raz . Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach