Harari 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 Witam. W weekend włączyłem TV leciał właśnie Galileo i prezentowany był proces zakładania oceanarium gdzieś w Niemczech - niestety widziałem tylko końcówkę - czy ktoś mógł by powiedzieć gdzie to było ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 Też załapałem się na końcówkę. Kumpel, który dał mi cynk mówił, że lali wodę prosto z hydrantu i doprawiali solą No i transport langust i krabów na sucho (a ja się musiałem bawić w te wszystkie worki). Fajnie, że pokazali jak to wszystko transportują. Za góra dwa lata czeka mnie transport rekina rafowego i trochę mnie to przerażało. Ale skoro im się udało... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
piter 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 witaj , do tego zbiornika go wpuszczczasz, tzn do tego duzego ktory na fotce? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 On już pływa, w dwa razy większym niż ten na fotce. Jest już prawie rok w tym akwarium i wydaje się trochę ciasno, więc jest plan, żeby przenieść go do znacznie, znacznie większego akwarium, ale nie ma co zapeszać, bo jeszcze nie wypali Tutaj jakiś miesiąc po wpuszczeniu: http://nano-reef.pl/plug.php?p=gallery&id=1160 A właśnie Piter, dopiero wczoraj zobaczyłem, że pytałeś o fotki tego 6000l. Jest trochę tutaj: http://nano-reef.pl/plug.php?p=gallery&id=1158 Nie są jednak aktualne. Samo akwarium się bardzo nie zmieniło, ale obsada poszła do wymiany. Sprzęt chętnie pokażę Ci na żywo, więc zapraszam w tygodniu do Gdyni. Można zajrzeć do każdego sumpa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 snocho jakie wymiary ma to akwa 12k l ? Wygląda na takie nie zbyt wielkie Fajnie pada ten snop światła z góry. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
snocho 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 Wymiary mocno niestandardowe, ograniczone wielkością pomieszczenia: 2,80m x 2,60m x 1,60m[h] + 900l sump, szyba 3x15mm white float. A ten snop do 2x400W 10 000K. Nad zbiornikiem wiszą jeszcze 4 lampy po 400W, ale jak chodzą wszystkie to jest za jasno, no i gnojek jest bardziej płochliwy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Admin 6 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 2,80m x 2,60m x 1,60m[h]Kiedyś miałem taki pokój tylko troche wyższy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Błazenek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Kwiecień 2008 Oglądałem rzeczywiście lali prosto z hydrantu ,ale nie było zbiorników rafowych...Same zimnowodne .Niestety nie wiem gdzie to było...Kraby przewozili w skrzynkach z takimi trocinami jak by .Najbardziej urzekły mnie płaszczki Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach