kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2011 (edytowane) Witam, zbiorniczek 63l 60x30x35, cyrkulacja: dwie koralie nano 900l/h i 1600l/h. Za odpieniek robi tunze 9002, oświetla akwarium 2x24 AM reef white 15000 i aktynika również AM. Sól TM bio- actif. To chyba na tyle, zbiorniczek wystartował 22.2.2011, obecnie dojrzewa, atakują okrzemki i miejscami zielone glony. Edytowane 12 Marzec 2011 przez kotangch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 12 Marzec 2011 Czekamy na relację co jakiś czas Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2011 (edytowane) Dzisiaj robiłem pierwsze testy i tak: NO2 0,05 NO3 1 KH 13 PO4 0,05 PH 7,5 Dzięki uprzejmości kolegi z 'sąsiedniego' forum, do akwarium trafiły pierwsze korale Protopalythoa oraz Sinularia. Jakość nie najlepsza, ale mój aparat albo ja nie ogarniamy tego. Edytowane 19 Marzec 2011 przez kotangch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2011 Miło widzieć jak akwarium zaczyna żyć Coś dodajesz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Marzec 2011 Nic nie dodaje, jedynie uzupełniam odparowana wodę, nie robiłem jeszcze żadnej podmianki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2011 Na 90% mam bryopsis, nie wiem czy coś z tym działać, czy czekać, akwa w końcu świeże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtas71 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2011 Witam.Przeglądam forum i szukam własnie taki małych "solniczek".Mam jedno pytanie.Ile dałeś skały?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2011 8 kg. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Wojtas71 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2011 A możesz dodać jakieś świeże zdięcia??Ostatnie są z przed 3 miesięcy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Czerwiec 2011 Jeszcze mam resztki cyjano, i zielonych glonikow, ale jak się szkło wyklaruje to wrzucę aktualne foty. Myślę, że za jakiś tydzień dwa. Obecnie z życia jest salarius, dwa ocelariski, kreweta czyszcząca, krabik calcinus, jakieś turbo, nassariusy, rozgwiazda piaskowa. Z korali dicosoma niebieska, sinularia, xenia, palythoa, kilkanaście koloni zoa i capnella. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lukaszra 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Nowe fotki mozna prosic ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Proszę bardzo. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 (edytowane) Jeszcze kilka: Edytowane 18 Listopad 2011 przez kotangch Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Cyjano widze, że sie rozprzestrzeniło. Wiesz odczego? Robisz jakies kroki by temu zaradzić? Sprubuj oddesać wężykiem. Zainwestuj w kaskade to pochowasz te wory. Koniec krytyki, teraz cos miłego. Ładny zbiornik Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Powoli przymierzam się do przesiadki na większe, tak wiec będzie sump. Nie mam cyjano ten osad na odpieniaczu i lewej szybie to jest taki matowy nalot jakby proszek w kolorze mocnego fioletu (zdjęcia trochę przekłamują kolory), nie mogę zidentyfikować co to jest, na przedniej szybie tez się osadza, ale raz na 3 dni czyścikiem przelecę i tyle. Nie mam tego ani na piasku, ani na skale, ale jak ktoś wie co to jest i jak z tym walczyć to chętnie posiądę te wiedzę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Czyli to stare zdjecia? Na odpieiaczy widzę tylko osad wapienny. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kotangch 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 Zdjęcia są gdzieś z przed miesiąca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
maxym 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Listopad 2011 A na jaki baniak szykuje się przesiatka? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach