cris6 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 Hej mam pytanie ponieważ dalej walczę z tymi drobinkami w wodzie czy tak ustawiona cyrkulacja jest ok niby korale delikatnie falują ale jest dalej taki syf że już nie wiem co robić. Czekam już na poprawę prawie 5 miesięcy i raz jest lepiej raz gorzej. Czy ta cyrkulacja ma tak walić że wszystko fruwa z jednej strony to dobrze bo prawie nic nie osiada ale z drugiej to kiedy ja będę miał tą czystą wodę to co osiądzie skubnie mandaryn i już jest w toni i tak pływa ten syf w kółko i pływa do tego co jakiś czas pompa cyrkulacyjna pluje mi powietrzem i też to wszystko miesza efektem jest po prostu syf nie woda dodam że przy dwóch pompach 5200 jest to samo już się nawet zastanawiam czy to też nie wina że ledy tak dają że ja wszystko widzę tu filmik przedstawiający problem i zarazem pytanie odnośnie tej cyrkulacji czy tak ma być ?? aby zobaczyć problem oglądać w 1080p Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 Jest oki,ja bym nic nie majstrowal,z czasem korale porosna i wyhamuja cyrkulacje. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 10 Marzec 2011 Z cyrkulacją jest do d*py. Nie da się jakigoś równanja napisać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Geralt 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 (edytowane) Mam ten sam problem co CentrumSportu. Moje akwarium ma lada moment 12 miesięcy. Wg mnie cyrkulacja nie jest temu winna. Próbowałem różnych metod ustawiania jej i nic. Próbowałem z pompą owiniętą watą. Owszem wata robiła się brudna, ale efekt po tygodniu był żaden. Watę wymieniałem dwa razy dziennie. Coraz poważniej zastanawiam się nad zakupem jakiegoś filtra kanistrowego ze złożem do filtrowania takiej drobnicy. Edytowane 11 Marzec 2011 przez Geralt Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
cris6 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 11 Marzec 2011 Z cyrkulacją jest do d*py. Nie da się jakigoś równanja napisać /? możesz to rozwinąć Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pavilon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Marzec 2011 Chodzi o to, że nie ma na to dokładnie reguły jak ustawić pompy... Musisz sam to ustawić metodą prób i błędów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach