Skocz do zawartości
balon

Stare,dobre aqua-reef

Rekomendowane odpowiedzi

Tak przeglądam ostatnio forum, i trochę mi tęskno za starym ,dobrym,fajnym aqua-reef :sweat: ,gdzie może za dużo się nie działo ,ale można było poczytać merytoryczne dyskusje, ludzie sobie jakoś tak bez żadnych zgrzytów pomagali i w ogóle kultura użytkowników była dużo wyższa .Pisało sporo fajnych ludzi z dużą wiedzą i sporo można było się dowiedzieć ,Teraz od jakiegoś czasu głownie co można poczytać to pranie swoich brudów,wyciąganie swoich ciemnych interesów ,kryptoreklamy w postach pseudo użytkowników,jad i nienawiść wylewana na siebie, w ogóle jakieś masakraczne jedno wielkie bagno wyciągane na forum.Wiem z własnego doświadczenia ,że w akwarystyce morskiej szczególnie ,chodzi o duże pieniądze, a ludzie, co jest dla mnie przykre, dla pieniędzy pozjadają się nawzajem,jeden drugiemu podkłada najgorsze świnie ,w imię czego? akwarystyki??? nie! dla kasy!!! Szkoda , Hmmm zawsze polecałem to forum wszystkim zaczynającym przygodę z akwarystyka morską ,że fajne ,że spoko klimacik,że fajni ludzie,że zawsze ktoś Ci pomoże nie ma żadnych kwasów itd. I co i teraz mi trochę wstyd..............

To takie moje wolne przemyślenia............

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zgadzam się z Tobą. :sweat:

Edytowane przez Nikel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dla mnie takie tematy powinny być na pniu usuwane i tyle. Jak jeden z drugim ma problem to niech się spotkają na łące po razie w maskę i po krzyku.

Raczej forum moim zdaniem powinno się trzymać tematu czyli akwarystyki przez duże A

Pozdrawiam

Rafał

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Morał chyba jest taki taki, że przesadzać z wolnością też nie można :rolleyes: .

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety coś w tym jest, tu są prane brudy bo na NR nie można pierdnąć bo zaraz ban, mam nadzieję, że z czasem sprawy merytoryczne powrócą na główny front B)

PozdrT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Morał chyba jest taki taki, że przesadzać z wolnością też nie można
No niestety, taka prawda... Ale jak dla mnie, nic straconego, po prostu zacznijmy pokazywać baniaki, pisać o nich, każdy wykolejony pociąg da się w taki czy inny sposób postawić z powrotem na tory :thumbsup:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Gość Raffy14

Seb ma rację :) Starych czasów tego forum nie znam, bo w temacie morskim jestem niedługo. Ale czytam sporo starych tematów i widzę, że spory ruch i wiedza była. Ja tam się nie mieszam w 'brudy' i czerpię przyjemność z akwarystyki morskiej na ile się da, bo to wspaniałe hobby :thumbsup: Cały czas czytam i czytam i już marzy mi się takie 1200L z achillesem, białobrodym i japonikusem :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Raffy :thumbsup: Mając tak piękne hobby jakie mamy my, po jaką cholerę taplać się w błocie skoro można pławić sie w lagunie :rolleyes:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

też już mnie nudzi to pranie brudów, wchodzę a tu jak nie pisma sądowe to walka na lampy i tak w kółko..., dawno już nie było dobrego tematu z którego można się czegos dowiedziec.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a ja tam myślę, że nikt nie zmusza nas do czytaja tematów dot. prania brudów:) może taka jest cena wolności słowa:) każdy może powiedzieć co chce:) ja wolę trafić czasem na przepychanki niż martwić się, że cokolwiek bym nie napisał to odrazu mnie ocenzurują:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tomek - pelna wolnosc to armagedon :-) chyba nigdzie jej nie ma. A jak byla to skonczylo sie LSD :-)

a co do tematów, czytasz co chcesz, nie musisz czytac tego co cie nie interesuje.

Z drugiej strony - najlepsza wiedza i wartosci akwarystyczne ida poza forum, i to obojetnie jakim.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to wszystko przez większe wyładowania na słońcu mówili,ludzie ostatnio więcej wyrywni :laugh: i telefony się wieszaja

ponoć w tych okresach najwięcej wojen wybuchało gdy słoneczko szalało

a mi się śni coraz wieksze akwarium

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi