Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 niezły.. zastanawiam sie czy znalazłbym słabsze i wtedy na dwa bym dał. np. 2x75W? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 Można, żarniki są 70 W ale lepiej dać mocniejszy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 liczą się lumeny??? bo barwę można dorobić aktyniczną z tego co wiem.... ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 liczą się lumeny??? bo barwę można dorobić aktyniczną z tego co wiem.... ? O to się nie martw lumeny to raczej dotyczy LED. HQI + t-5 czy T-8 dobieraj około 1 W na litr akwarium na początku Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 http://www.aqva-light.pl/shop.php?UID_c=7aed224bdb0e&UID_p=dd8a923cee43&UID=d2f0d7cfd05e ja planuje zastosowac takie dwie + aktyniczną jakąś. jak myslisz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 Za niska temp barwna daj min. 10 000 k Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 ok już namierzam kolesia co ma 10000K na sprzedy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 ok już namierzam kolesia co ma 10000K na sprzedy I OK teraz tylko ze dwie actyniki. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 glony czerwone powinny zaniknąć prawda? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 stopniowo doprowadze się do porządku z tą solniczką, nie od razu Ryzm zbudowali= Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 glony czerwone powinny zaniknąć prawda? O glonach nie było mowy a to jest problem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 9 Luty 2011 był problem... już zapanowuje nad tym. karmienie było inne teraz mniej lub nic nie trafia do komina... diadema setosum robi swoje no i babeczki od czasu do czasu coś przemymłają z podłoża:) czasem rozgwiazda przekopie odcinek mały zbiornika. miałem z tym udrękę ale już nabieram wprawy. jak ze słodkimi akwa przed laty. im mniej roslin tym wiecej glonów. ja sobie zainwestuje w miękasów trochę i może jakiś glon do wyciągania z wody Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach