Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Jeden halogen daje 1370 lumenów. Widziałem na zagraniczynych stronach ze ludzie robią sami po 200ledów na zbiornik i jest to niezły efekt na Youtube http://allegro.pl/halogen-128-led-energooszczedne-10wat-150wat-i1435697852.html ile takich halogenów trzeba żeby oświetlić 100 cm skał, na których będą miękasy no i może jakiś ukwiał Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 że też nikt nie zwrócił uwagi na tą sprawność rzędu 137lm/W nosz kurde a my tu krocie na ledy wydajemy i realnie 120lm mamy.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 mysle ze realnieto jakies okolo 98 lm/W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Jeden halogen daje 1370 lumenów. Widziałem na zagraniczynych stronach ze ludzie robią sami po 200ledów na zbiornik i jest to niezły efekt na Youtube http://allegro.pl/ha...1435697852.html ile takich halogenów trzeba żeby oświetlić 100 cm skał, na których będą miękasy no i może jakiś ukwiał Mam go, ten halogenik super sprawdza się u mnie na podjeździe Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Ja mówie o Cree R5 - nominalnie 139 w praktyce 120 z fuksem. A to ? 70 bym nie dał, a elektronika do drivera w tej lampie z tych 10W ile weźmie ? perpetuum mobile ? i na podjeździe jego miejsce... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Loccutus ile według ciebie jedna zimna R5 daje lm przy zasilaniu 700 mA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 110lm/W nominalnie około. Realnie... zależy jak spieprzone ma chłodzenie. 98lm to jest realny wynik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Zapomniałem że jest jeszcze obcja z czujką ruchu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 No właśnie mi tez sie tak wydaje ze realnie to jest jakies 98 lm/W . Wczesniej napisales ze 120lm/W dlatego zapytalem. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 Ja przyjmuję do projektów 100 lumenów Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 optymista - na jakiej podstawie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 ciekawe czy takie dwie z dobrym fanem od komputera w oprawie własnej roboty załatwiły by sprawę, wkońcu baniak mam tylko 40cm wysokosci a szeroki 35cm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Rad 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 przy pradzie 1000 mA jakies 90 lm/W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 http://allegro.pl/polski-zmierzchowy-halogen-300-led-25w-smd-3400lm-i1435697901.html jakby je przerobic (kształt oprawy) to sporo dadzą tego natężenia. Liczy się kreatywność i pomysłowość. Dla mnie przyjemnością jest posiedziec z kumplem przy Winie jego roboty z lutownicą w ręku paroma narzędziami w szufladzie i przy dobrej muzyce np. Guns N roses Do pewnego momentu.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 czyli nawet 256ledów nie załatwiło by sprawy? na 100cm x 35cm rafy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
OCB 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Luty 2011 temat led został już przerobiony w każdą stronę - skorzystaj z gotowych rozwiązań - te 256 led z twojego linka da tyle światła co 3 dobrej jakości diody mocy. Poczytaj dział DIY a znajdziesz odp. na swoje pytania. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 Wiecie co? chrzanić oszczedność. kupie http://allegro.pl/zarnik-hqi-hsi-td-150w-10000k-sylvania-aquaarc-i1444697578.html myślę ze przy tych warunkach bedzie mozna zaczynac z miekasami i moze jakies twarde... przedewszystkim glony moze beda szlachetniejsze bo ta czerwnień i brunatny mnie gnębią, wiecznie dno przerzucac zbierać filtrem i do kanalizy... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 8 Luty 2011 (edytowane) Dodaj do tego actynike zerknij na to http://allegro.pl/zarnik-hqi-hit-de-150w-10000k-rx7s-z-filtrem-uv-i1434671531.html Edytowane 8 Luty 2011 przez slawomirdyl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach