Steril 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 Czy ktoś stosuje któryś z produktów koralenzucht nie mając jednocześnie zeovitu? Jakie są efekty? A może czytaliście o jakichś sztuczkach na innych forach? Chodzi mi przede wszystkim o kondycje i wybarwienie korali. Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 Uzywam AA i Kaliumjodid Fluor - i o ile za krotko uzywam tego pierwszego, zeby cos jasno stwierdzic, to regularne dozowanie drugiego pomaga u mnie podciagnac niebieska i fioletowa barwe korali. Gdy przerwe dozowanie bledna troche. Ale tez nie uzywam dlugo, wiec jeszcze troche bede musial potestowac, zeby stwierdzic, ze to glownie wplyw tego preparatu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steril 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 ja zrobilem eksperyment i drugi raz podalem zeospur2 w ilosci jednej trzeciej deklarowanej przez producenta z dodatkiem coralvitalizer - nie wiem czy to ekeft zmiany swiatla, czy tej suplementacji, ale korale zaczynaja jasniec, jedna acra zrobila sie jasnozolta, montipora digi, najpierw ceglasta, teraz rozowa. A. loripes z odlowu zrobila sie tez duzo jasniejsza a tipy bardziej blekitne niz niebieskie. Za okolo 10 dni podam troche wieksza dawke i bede mogl smialo ostatecznie sprawdzic jak to dziala. Aminokwasy podaje od dlugiego czasu, coralvitalizer ( nie w mieszance z zeospur2) od niedawna. Pozdrawiam Czy ten preparat fluoro-potasowo-jodowy ma jakis kolor, zapach, jest klarowny czy przezroczysty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
ocelocik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 Praktycznie bezwonny i bezbarwny. Czemu pytasz? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steril 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 Bo zastanawialem sie w jakiej postaci jest tam rozpuszczony jod. z tego wynika, ze to sam jodek potasu. pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 Zopisu wynika ze jeszcze posiada brom i fluor. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Steril 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Kwiecień 2008 zgadza sie, chodzilo mi o to, w jakiej postaci jest jod w roztworze. Pytam dlatego, poniewaz odczynniki do tych koncentratow sa ogolnie dostepne, no moze poza bromkiem potasu (ma dzialanie silnie uspokajajace). bede eksperymentowal:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
guliwer777 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2008 Aminokwasy, Aminokwasy LPS, Stylo Poci Glow i Coral Snow. Używam od kilku miesięcy, obecnie zastanawiam sie czy kupić Coral Vitalizer, warto ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jarosław 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 26 Kwiecień 2008 No właśnie, chętnie bym coś napisał i sam się dowiedział, ale od początku podawałem Aminokwasy razem z Coral Vitalizerem i teraz nie jestem w stanie ocenić oddzielnie każdego z produktów. Jedyne co zauważyłem w swoim akwarium, to że jak za dużo podam tego "duetu" to ciemnieją Koralowce. Chyba jednak bardziej od większej ilości aminokwasów, bo Vitalizer to chyba takie ...uj wi co:-) Może ktoś ma większe doświadczenia z tym wynalazkiem ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 1 Lipiec 2008 . Chyba jednak bardziej od większej ilości aminokwasów, bo Vitalizer to chyba takie ...uj wi co:-) Może ktoś ma większe doświadczenia z tym wynalazkiem ? Co do vitalizera , osobiście uzywam go w postaci (vodka,ocet winny z winogron oraz glukoza w postaci cukru), od kilkunastu tygodni z tego co widze acro i montiporki mają wieksze polipy, podaje to codziennie 4 krople na 800L. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Październik 2008 Panaowie jak tam Coral Vitalizer działa nie działa?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 CV działa dobrze zarówno przy ZEOvicie jak i bez niego. korale ladnie sie otwieraja ale przy duzej ilosci SPS'ow zalecal bym jednak 2-4 krople na 100l tak z wlasnego doswiadczenia:) pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
R@F@l 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 Yoka czyli jak baniak ma 400l i jest w nim niezamało ani niezaduzo szczepek wystarcza 4krople na dzien?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
yoka 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Październik 2008 Mysle ze ilosc najlepiej dobrac samemu, jesli przedawkujesz CV nastepnego dnia zobaczysz jak zaczynaja sie pojawiac zielonkawe glony, to najlepszy wskaznik. Mysle ze 4 krople to na poczatek dobra ilosc a potem zozna kombinowac:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marti701 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 28 Październik 2008 W moim akwa ubyło ok 10kg zywej skały na rzecz ceramiki. Od tej pory borykam się z wysokim NO3, 50mg/l . Wczoraj do filterka przeplywowego wsypalem 100ml zeovitu. Przeplyw ustawiłem na ok 100l/h. Powinno mi to zredukować amoniak, a co zatym idzie powinno się zmniejszyć NO3. Jestem na zwolnieniu takze pomiary będe robic codziennie. Oprócz standartowego Bioclean nie bede lac żadnych innych bakterii i pozywek, ze wzgledu na znikomą ilość (wg testu Rowy) PO4. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 13 Listopad 2008 Uzywa ktos moze Zeospur macroelemente konzentrat i Pohl's xstra?Ciekaw jestem czy warto kupic te preparaty? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
andrniew 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2008 Jesli robisz regularne podmiany wody to mozesz odpuscić sobie te preparaty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2008 Dzieki andrniew. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach