smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 Witam, mam trywialny problem, potrzebuje pozyczyc pulapke na ryby, najchetniej AM lub o podobnych wymiarach. Potrebuje wylapac 6 chromisow a nie jest latwo ... Jesli ktos ma i jest chcetny pozyczyc to bylbym wdzieczny. Jestem z Warszawy i chetnie zaplace za ewentualne przesylki :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 (edytowane) Jeżeli masz zamiar łapać swoje bydlaki to taka pułapka daje radę: http://www.spryciarze.pl/zobacz/jak-zrobic-pulapke-na-ryby-z-butelki Wiem bo sam złapałem I Twoich bydlaków już nie chcę Zmiany jakie zrobiłem: - butelka przecięta w 1/3 wysokości - odcięty gwint butelki (powiększony otwór) - zamocowana żyłka z jednej strony tak aby można było butelkę wyciągnąć jak tylko ryba wpłynie. Sposób połowu: - żarcie do butelki jakiś grube - butelka na płasko na dnie akwarium - ryba wpływa, ciągniesz do góry (chromisy mają tendencje do uciekania w dół) W razie co dzwoń, w sobotę mam chwilę czasu to podjadę z moim sprzętem Edytowane 2 Luty 2011 przez helmofon Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 no wlasnie problem polega na tym ze butelki nie udalo mi sie umiejscowic tym bardziej na dnie w bez ruchu potrzebuje cos kwadratowego aby chwycic magnesem prad mam duzy i wygina butelke, ogolnie butelka sie nie sprawdzila.... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 Wygina butelkę 1,5 litra ? U mnie butelka lekko falowała a i tak wlazły, no i przy okazji krewetki ale temu akurat się nie dziwie. Noto może trzeba użyć kwadratowej butelki, złapać ją magnesami od pompy? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 sprobuje dzis z Zywca 1,5 litra Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 w razie co telefon znasz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Jacek_Lublin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 (edytowane) nie mogę znaleźć jak znajdę dam info na priv Pozdrawiam Jacek Edytowane 2 Luty 2011 przez Jacek_Lublin Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 ok, dzieki za info, dzis wstawilem butelkowa akcje - zobaczymy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2011 jak tam połowy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2011 nie chca wplynac sedza na zewnatrz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Kosek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2011 Swego czasu wypożyczałem z AMu w Warszawie. Jakieś niewielkie pieniądze były. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2011 Pierwsza jest... w tym tempie pod koniec nastepnego tyg. bedzie pusto :-( :-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
helmofon 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Luty 2011 może zastaw całe dno butelkami Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Luty 2011 (edytowane) 3 sa , jeszcze 2. Jak do jutra sie nie uda to siekne je prądem :biggrin: :biggrin: Edytowane 6 Luty 2011 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach