Skocz do zawartości
rafal07013

Wzloty i upadki - czesc druga, bo pierwsza sie zakonczyla

Rekomendowane odpowiedzi

Fajnie wygląda ,ja bym tylko jeszcze pomalował górną część akwa w kolor szafki :thumbsup:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zapowiada się ładny zbiorniczek. Wszystko dobrze zaplanowane. Jednak jedna uwaga, pompa głowna jest spora i będzie wytwarzała drgania a jest podłączona na sztywno z sumpem. Lepiej daj tam kawałek węża aby drgania nie przenosiły się na szkło. Po jakimś czasie może pojawić się tam przeciek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra uwaga. troche przesadzilem z pompa i jej wielkoscia. opolowe mniejsza tez by dala rade, ale taka sie na nawinela i jakos nie moglem sie powstrzymac.

mimo, ze zdjecie moze nie pokazuje tego dobrze, ale nie laczylem niczego na sztywno - choc wszyscy doradzali aby wziasc zwykle ball valves i obsadzic to z kazdej strony pompy wzielem faktycznie laczenie miedzy pompa a sumpem i pompa i rurami pvc - jest laczenie na "gumke". aby jeszcze mniejsze drgania byly podsadzilem gumke pod pompe i jeszcze miedzy podloga a na tym czym pompa stoi - tez kawalek grobej gumki sie pojawil.

ale ten hammerhead jest ciutke za duzy i w przyszlosci zmniejsze tak o 1/3 bo szkoda wody i pradu.

Zapowiada się ładny zbiorniczek. Wszystko dobrze zaplanowane. Jednak jedna uwaga, pompa głowna jest spora i będzie wytwarzała drgania a jest podłączona na sztywno z sumpem. Lepiej daj tam kawałek węża aby drgania nie przenosiły się na szkło. Po jakimś czasie może pojawić się tam przeciek.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To jest taka dziwna tendencja z pompami po co tłoczyć tyle wody jak odpieniacz i tak tego nie przerobi.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to nie tak bylo do konca... jak zaczynasz z malego na duze - to wydaje Ci sie wszystko aby zrobic wieksze i mocniejsze. i czasem czlowiek przesadza nie myslac za bardzo a tylko pamieta co bylo wczesniej. wiec moje zalorzenie bylo, ze ma "starczyc" na wszystko a wiec: phosban, carbon, pellets, frag tank, a moze nawet i dwa itd. wczesniej wszystko to mialo swoje male pompki i mnie to troche denerwowalo. wiec czlowiek stwierdzil - zrobie jedna a duza.

wiec dlatego tak to troche wyszlo. ale napewno zmiejsze pompe bo wiem, ze az tyle nie potrzebuje.

To jest taka dziwna tendencja z pompami po co tłoczyć tyle wody jak odpieniacz i tak tego nie przerobi.

Edytowane przez rafal07013

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

3.40$ za galon tylko odleglosci wielkie.W Chicago z domu do centrum jakies 48 km.

Sk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi