Skocz do zawartości
thcskiba

Nastepny z mojej stajni :)

Rekomendowane odpowiedzi

a kto powiedzial ze tam bedzie podawany odciek z reaktora :mrgreen: nawet nikt nie zapytal dlaczego tam nie ma kopuly :?:

pierwszym zamiarem mial byc to reaktor magnezowy mam takie urzadzonko dzial na zasadzie podobnej do mixera prubuje to wlasnie tam wykorzystac jesli to nie wypali mam problemy aby to tam wsadzic :-| jesli nie da rady mial byc to dodatkowy pojemnik na rowaphos tyle ze zamocowany bylby do reaktora po co budowac osobny fiiltr przeplywowy ale zrobilem juz sobie filtr bocznikowy na rowaphos i drugi na korallith wiec jesli nie wyjdzie pierwszy zamiar zasypie to grubym korallithem i po sprawie

nadal jednak kombinuje z pierwszym wariantem :mrgreen:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wogóle to super maszynka ....jedyny mankament jaki mi sie nasunął to zawór elektro w tym miejscu tzn wydaje się daleko od butli ....z moją 14 kilową ten numer by na dłuższą metę nie przeszedł ....dłuższy wężyk to duże ciśnienie między butlą a zaworem na Twej maszynce i w momencie otwarcia zaworu "strzał" CO2 do maszynki . Przerabiałem to u siebie i wiem że takie umiejscowienie zaworu w odległości większej niż 30 cm od butli to na dłuższa metę problem

No chyba że przy mniejszym ciśnieniu ???? ,,,,nie to nie ma znaczenia , wężyk musi przejąć całe ciśnienie po zamknięciu elektro zaworu a na dłużej to problem

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jerzol na wyjsciu z zaworu wewnatrz zlaczki jest zamontowana dysza ktora powoduje delikatne rozladowanie

obecnie do starego reaktora mam 1,5m przewodu i zjawisko to nie wystepuje zreszta sam reduktor JBLa jest juz sam w sobie super precyzyjny fakt ze mam zalozony inny elektrozawor bo iglicowy ale jak co mozna zawsze zalozyc zawor precyzyjny i bedzie ok

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ta godzina a ja walcze z reaktorem wlasnie go podlaczylem :mrgreen:

wszystko cacy narazie tylko polowa wkladu czekam za dostawa :-(

pierwsze pare litrow zlalem bo bylo metne teraz czekam az zbije do odpowiedniego ph

reaktorek praktycznie bezglosny zero siorbania czy tez innych halasow :mrgreen:

az sam jestem zdziwiony no i nie cieknie przy zadnym ph

Posted Image

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

thsckiba wpadłem na ciekawy pomysł :)

Podłączyłem sobie do Marei przewód napowietrzający aby trochę napowietrzyć nowy baniak. Oczywiscie głośno było :D i wpadłem na ciekawy pomysł (nie wiem może to jest powszechne) ale jako wyciszacz powietrza nałożyłem na koniec rurki kostke lipową :) CISZA!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mariusz tez tak kiedys zrobilem :D tyle ze zalozylem te duze kostki podobny efekt daje wylozenie wata jakiegos pojemniczka oraz dosc dobre rozwiazanie to zasypanie pojemniczka weglem aktywowanym dodatkowo otrzymujemy jeszcze chemiczne oczyszczenie zasysanego powietrza

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi