thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 18 Październik 2006 a kto powiedzial ze tam bedzie podawany odciek z reaktora :mrgreen: nawet nikt nie zapytal dlaczego tam nie ma kopuly :?: pierwszym zamiarem mial byc to reaktor magnezowy mam takie urzadzonko dzial na zasadzie podobnej do mixera prubuje to wlasnie tam wykorzystac jesli to nie wypali mam problemy aby to tam wsadzic :-| jesli nie da rady mial byc to dodatkowy pojemnik na rowaphos tyle ze zamocowany bylby do reaktora po co budowac osobny fiiltr przeplywowy ale zrobilem juz sobie filtr bocznikowy na rowaphos i drugi na korallith wiec jesli nie wyjdzie pierwszy zamiar zasypie to grubym korallithem i po sprawie nadal jednak kombinuje z pierwszym wariantem :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Październik 2006 otoz i to Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2006 ok to jest ostateczna wersja wiecej juz nie kombinuje tak zostaje i juz :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
S_Y_N_E_K 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2006 bardzo ładny Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2006 RESPEKT MISTRZU , PIEKNY ; KOMPAKTowy i wogole jak malo czyj za***ista maszynka , sorki ale wymiekam :D pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzol_kominiarz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2006 Wogóle to super maszynka ....jedyny mankament jaki mi sie nasunął to zawór elektro w tym miejscu tzn wydaje się daleko od butli ....z moją 14 kilową ten numer by na dłuższą metę nie przeszedł ....dłuższy wężyk to duże ciśnienie między butlą a zaworem na Twej maszynce i w momencie otwarcia zaworu "strzał" CO2 do maszynki . Przerabiałem to u siebie i wiem że takie umiejscowienie zaworu w odległości większej niż 30 cm od butli to na dłuższa metę problem No chyba że przy mniejszym ciśnieniu ???? ,,,,nie to nie ma znaczenia , wężyk musi przejąć całe ciśnienie po zamknięciu elektro zaworu a na dłużej to problem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Październik 2006 jerzol na wyjsciu z zaworu wewnatrz zlaczki jest zamontowana dysza ktora powoduje delikatne rozladowanie obecnie do starego reaktora mam 1,5m przewodu i zjawisko to nie wystepuje zreszta sam reduktor JBLa jest juz sam w sobie super precyzyjny fakt ze mam zalozony inny elektrozawor bo iglicowy ale jak co mozna zawsze zalozyc zawor precyzyjny i bedzie ok Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzol_kominiarz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2006 aaaaaa dzięki za info Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 24 Październik 2006 jerzol daj adres bo na gg nie odpowiadasz mam sanki dla ciebie :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jerzol_kominiarz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2006 www.kominiarz-jerzol.pl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Zbyszek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Październik 2006 ile razy zobacze tego gifa kominiarza to mi sie smaic chce pochwlony panie Jrzol , pochwalony pozdrowionka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Listopad 2006 Ta godzina a ja walcze z reaktorem wlasnie go podlaczylem :mrgreen: wszystko cacy narazie tylko polowa wkladu czekam za dostawa :-( pierwsze pare litrow zlalem bo bylo metne teraz czekam az zbije do odpowiedniego ph reaktorek praktycznie bezglosny zero siorbania czy tez innych halasow :mrgreen: az sam jestem zdziwiony no i nie cieknie przy zadnym ph Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 4 Listopad 2006 thsckiba wpadłem na ciekawy pomysł Podłączyłem sobie do Marei przewód napowietrzający aby trochę napowietrzyć nowy baniak. Oczywiscie głośno było i wpadłem na ciekawy pomysł (nie wiem może to jest powszechne) ale jako wyciszacz powietrza nałożyłem na koniec rurki kostke lipową CISZA! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2006 Mariusz a nie ogranicza ta kostka za bardzo wlotu tlenu? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2006 Szczerze:NIE ZAUWA Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Pablo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2006 no to elegancko Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Listopad 2006 mariusz tez tak kiedys zrobilem tyle ze zalozylem te duze kostki podobny efekt daje wylozenie wata jakiegos pojemniczka oraz dosc dobre rozwiazanie to zasypanie pojemniczka weglem aktywowanym dodatkowo otrzymujemy jeszcze chemiczne oczyszczenie zasysanego powietrza Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
mario-sz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Listopad 2006 Czyli najlepiej założyć fitry doakwarium tymu kula Tam jesti wata i węgiel Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach