dominik 3 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 @Tomek... zamknij ten wątek do jutra, bo się dziś "pozabijają" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
aeternus12 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 ja wymiękam... pozdrawiam.... k**wa znowu sobie zrobie pół roku odpoczynku od forów... też czekam. Nowe wiadomości się przydadzą. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Twoja akcja na tym forum ma pewnie na celu promocję tzw. seasrug Naturalnie Świadczy to o tobie i twoim sklepie. Nie wiedziałem że mam sklep, ale dzięki Odpuście sobie pierdolenie bez komentarza...TAKIE PROSTE PYTANIE PO CO SIĘ SILIĆ W DYSKUSJI W KTÓREJ NIE MOŻESZ WYGRAĆ no właśnie Chyba zrobię tak jak radzi Niejeden z nas - tak, masz rację, nasze akwaria to tylko marketing, mimo ze kulek nie uzywam to stwierdzam że kompletnie nie działają, ZS2 również nie działa i ZEO też. Powiedz mi jeszcze tylko czy już doczytałeś jak to jest z tymi bakteriami i kulkami czy też ZS2? Jeśli nie to doczytaj, ciekawa sprawa, serio. A tymczasem juz może poka poka te fotki o które proszę, napisz co lejesz i w jkich ilościach, a może wspólnie z innymi marketingowcami wymyślimy jakiś cudowny środek który w końcu u Ciebie zaskoczy Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Ale dajecie czadu........to dobze -milosc do naszego hobby Sk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
fal 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 Kolego aeternus12 powiem Tobie tak , u mnie kulki działają utrzymują mi parametry na określonym poziomie Po4 - 0,03 - 0,05 NO3 - 1 Co do barwy korali i pięknych zbiorników to myślę ,że nie tędy droga , kulki to jedna z metod do utrzymania parametrów w ryzach , przecież wystarczy , że przedawkujesz chociażby amino kwasy i korale lecą w brąz i jak do tego mają się kulki i super parametry PO4 i NO3? Oczywiście nijak , bo przecież nie mogą odpowiadać za głupotę ludzką. Może z łaski swojej zapytasz co ja i inni koledzy z negatywnymi efektami kulek dodają do akwarium zanim coś napiszesz mądrzejszego?? Ja na przykład nic nie dodaje i co? Pierdnięcie powoduje ciemnienie? Kolego generalnie to ja mam Ciebie centralnie , ale odpowiem Tobie , skoro ciemnieją Tobie korale , to znaczy że Ty nic nie wiesz , heheheheheheh Pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomiooo 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Luty 2011 wszyscy wypili po dwa drinki w sobotni wieczór i jest fun PozdrT Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) Dzieki za otwarcie.Panowie moze troche spokojnie I do tematu. Bez jakis srodkowych tematow Sk Edytowane 21 Luty 2011 przez SteveK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Grzeniu88 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 jakiś przelicznik odnośnie wódki macie...? no i może jaka jest sprawdzona... bo nie chce mi sie wierzyć że ktoś wódę leje do zbiornika na PO4 czy NO3 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 To uwierz Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
smithpl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 (edytowane) Jako że powstrzymam się od dewagacji z teoretykami powiem krótko. Moje akwa na pletkach bez kombinowania z przepływami, kręceniem w lewo czy w prawo, specjalnymi reaktorami itp. Raz na miesiac wysypuje je do pojemnika i odkamieniam reaktor i wsypuje z powrotem. Poziom zbiłem najpierw za pomoca rowaphos, dozuje raz na 2 tyg bakterie Prodibo. Poziomy - PO4 0,05 i spada, NO3 2 i spada, kH 8, CA 440, Mg 1340 Lece z poziomów PO4 1-1,5 i NO3 5-8 Jeżeli plety nie działają to mi takie nie działanie odpowiada... Dodam że jade na KTryc'owych pletach nie jakiś ryżowych w ładnym opakowaniu... Edytowane 21 Luty 2011 przez smithpl Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Luty 2011 #1 (ladne) Sk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Na RC jest dosyc Ciekawy temat http://www.reefcentral.com/forums/showthread.php?t=1968366 Sk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Na RC jest dosyc Ciekawy temat http://www.reefcentr...d.php?t=1968366 Sk Faktycznie ciekawy temat mnie osobiście podoba mi się argumentacja "dzhuo" "dodając, bio-pelet nie wprowadza większą różnorodność biologiczna, tylko zwiększenie kolonii bakterii już w naszym zbiorniku." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Lionfish 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Ja z Biopellets zrezygnowalem tydzien temu po pol roku testowania i wrocilem do Zeovit. Na Biopelletach wszystkie zmiany zachodzily bardzo wolno i byly one trudne dla mnie do przewidzenia. Na zeovit juz po tygodniu widze na koralach efekt zmiany w dodawaniu jakiegos preparatu. Byc moze rzeczywiscie trzeba dodawac bakterie, rowniez na pelletach, Smith dodaje i KTryc tez dodawal. Dla mnie BP byly nieprzewidywalne-stracilem kilka dorodnych spsow z powodu przedawkowania. Choc uwazam ze BP dzialaja, mi porostu bardziej pasuje Zeovit, wydaje mi sie metoda bardziej dopracowana i dajaca wieksze mozliwosci kontroli. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Może właśnie problem polega na tym, że przy dobrym redoxsie w akwarium paletki nie mają co robić i efektu nie widać, a innym dają znakomite efekty gdzie filtracja jest za słaba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 (edytowane) No wlasnie jak nie masz dobrego skimera to daleko na nich nie Pojedziesz.I jak pisales w sedno sprawy,sa one tylko do produkcji Bakteri.Jakie miales takie bedom,tylko troche wiejcej. Ja zaczolem dolewac wode morska.I troche pomoglo. Sk Ps troche po glowie chodzi....... Moze troche temperatura wody ma wplyw Na przyrost bakteri. Edytowane 22 Luty 2011 przez SteveK Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Moim zdaniem niedotlenienie ma większy wpływ niż temperatura. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
SteveK 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 22 Luty 2011 Tak szczegulnie jak Ph poleci do 7.5 Sk Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach