Skocz do zawartości
SteveK

Biopellets jak gdzie I poco

Rekomendowane odpowiedzi

Przechodząc do wątku humorystycznego, Jacku wiem jak działa piwo i nie mam o co winić sprzedawców piwa (pozdrawiam Jacku kiedyś się spotykaliśmy i wymieniliśmy poglądy). Natomiast odpowiadając kolejnym kolegom:

snakecharner - nie atakuje kolegi andrneiew tylko pytam - czy są osoby święte na forum. Kto pyta nie błądzi. Proszę mi odpowiedzieć merytorycznie, że nie mam racji. Przecież wszyscy, jeśli tak jest, przekonają się, że nie mam racji, bez pomocy kolegi Seb-a:). Na razie nie ma wypowiedzi merytorycznych więc wnoszę, że mam rację a reszta to jest to marketing.

adams_23_as - słabszy dzień to masz chyba Ty kolego - wypowiedź bez związku - napisz proszę coś na temat - nie kompromituj się pleaseeee.......

SEB- tu jest trudniej. Jak ja bym był sprzedawcą to wiedziałby jak działa dany produkt. Dyskusja dała mi jedną jasną odpowiedź - nie kupuj w sklepie w Gdańsku bo sprzedawca nie ma tyle życia, żeby sprawdzić jak dany produkt działa (jakoś inni sprzedawcy mieli czas). Jak będę w trójmieście pójdę do Bigwalkera - dzięki za pomoc SEB:)

I na koniec SEB nie pisz, ze pyskuje bowiem tego z mojej strony nie ma. Po prostu pytam. Dajcie odpowiedź, argumenty i odpuszczę a jak nie to będę drążył temat (ps. wcześniej mówiłeś że TM BA jest cacy a teraz IO ciekawe?).

Pozdrawiam

Edytowane przez aeternus12

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

aeternus12 nie wiem kiedy rozmawialiśy i w jakich okolicznościach jeśli łaska przypomnij (choćby na priv).. a co do soli to jak widzę ze swego krótkiego doświadczenia to każda firma ma swą sinusoidę i ciężko określić czemu to tak wygląda... słyszałem opinię że być może zależy to od pokładów soli z jakiej jest to robione i czasem zanim się zorientują takei rozzjazdy są... na chwilę obecną wg mnie najlepsza jest IO ale należy do niej dla uszlachetneinia dodawać dodatki (ja dodaję przy podmainiae TM) część leje ABC... ale jak znam życie i za jakiś czas i oni wtopę zaliczą i trzeba będzie się przerzucić na inną sól... wcześniej uzywalem preisa i był cacy, cza jakiś TM teraz IO i pewnie jak wrócimy za jakiś czas do tematu to inne cóś będzie na tapecie :) rzekłbym życie Panie życie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Popieram. Sprzedawcy wciskają kit a potem wychodzą efkty. Popieram pytanie: KOMU DZIAŁAJĄ KULKI - DOWODY.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Bran, znam 2 baniaki z klasy światoej które są na kulkach i wyglądają światowo. wg mnie to są dowody.... Baniak Krzyśka Tryca i Andriew

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm jasne że tak wyglądały bez kulek :) ale wcześniej były na zeovicie a teraz nie są :) ale są na kulkach a są równie ładne :) dla mnie dowód :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra, dalej chcesz się pogrążać to ok :whistling: po pierwsze, nie pisz mojego nicka SEB, bo nie tak on brzmi. Nie rozliczaj mnie z mojej pracy - nie Ty mi płacisz. Nigdzie nie napisałem że nie wiem jak działają pellety, żeby to wiedzieć nie trzeba ich używać, no ale jak widać Ty używałeś, a nadal nie wiesz :teehee: Następna sprawa to wcześniej pisałem że TMBA jest cacy i nadal tak twierdzę, IO również jest cacy, czy tylko jedna sól może być "cacy"? No i na koniec... Zadałem sobie trud i pogrzebałem na forach, żeby zobaczyć co piszesz. Większość postów to uogólniając - "pomocy", z tego co piszesz wynika też że w ciągu roku zmieniłeś kilka razy sposób prowadzenia zbiornika, używałes preparatów KZ, potem wystawiłeś je na targowisku na nano - wnioskuję że Ci z nimi nie poszło, używałeś kulek - z nimi również Ci nie poszło, nie wiem czego używasz teraz, ale trzymam kciuki zeby tym razem się udało :good2: Generalnie to widać że jesteś oczytany (linki do zagranicznych forów), tyle że moim zdaniem czytjąc w sieci próbujesz zastosować u siebie co róż to nową metodę, która akurat komus się udała i oczekujesz podobnych efektów u siebie, jak ich nie osiągasz w krótkim czasie to zaczynasz się pienić i psioczyć na daną metodę. Ostatnio nawet pytałeś o Zeo, czyżby najnowsza próba? Reasumując, przestań eksperymentować, a zacznij obserwować swoje korale, one powiedzą Ci bez słów więcej niż tysiąc przeczytanych postów. Żądasz od innych dowodów na działanie kulek, żadasz zdjęć, filmów, a dlaczego nie przedstawisz takich dowodów na nie działanie, w formie zdjęć i filmów ze swojego baniaka? Skąd mamy wiedzieć czy przyczyną tego że Ci z kulkami nie wyszlo byly same kulki, skoro non stop zmieniasz w swoim baniaku to co tylko da się zmienić? :whistling:

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego doświadczenia - odstawienie zeovitu lub kulek niewiele zienia - ważne są wszystkie elementy prowadzenia akwarium, a kamienie to tzlko jeden y nich. Znam jedno co było na zeo i jest znane powszechnie a po kulkach została skała- ale jak właściciel chce to nie się wypowie.

Jacku skąd wiesz, że oba są konsekwentnie prowadzone na kulkach (filtr można wyjąć no nie)?

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego aeternus12 powiem Tobie tak , u mnie kulki działają utrzymują mi parametry na określonym poziomie

Po4 - 0,03 - 0,05

NO3 - 1

Co do barwy korali i pięknych zbiorników to myślę ,że nie tędy droga , kulki to jedna z metod do utrzymania parametrów w ryzach , przecież wystarczy , że przedawkujesz chociażby amino kwasy i korale lecą w brąz i jak do tego mają się kulki i super parametry PO4 i NO3? Oczywiście nijak , bo przecież nie mogą odpowiadać za głupotę ludzką.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tia.... może i hitler dalej żyje też Ci tego nei udowodnie... Powiem tak .. andriew znam na tyle że wiem że prowadzi na peletkach, chcesz to wierz, jeśli nie to ja daje sobie spokój...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi
Z mojego doświadczenia - odstawienie zeovitu lub kulek niewiele zienia
:lol: nie rozśmieszaj mnie :woot: Pokaż zdjęcia swojego baniaka przed ZEO, na ZEO i po ZEO.

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czytam i czytam twoje wypowiedzi i już wiem że to nie jest słaby dzień :P tylko akt desperacji,

pewnie masz kolejną plagę i musisz się gdzies rozładowac. :P a tak żeby ci troszeczkę cisnienie podniesc to kuleczki są suupeer i już. :thumbsup: "a miało byc na temat" :whistling:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Panie ..."seb"... - widzę, że też potrafisz czytać to plus. Oczywiście kto pyta nie błądzi. Pewnie zauważałeś, że odpowiedzi na moje pytania nie było więc ciekawe dlaczego tam nie miałeś nic do powiedzenia. Twoja akcja na tym forum ma pewnie na celu promocję tzw. seasrug... (pewnie konfekcjonowanego). Niemniej jednak nie to było moim celem. Powiedzmy sobie szczerze nawet gdybym nie miał akwarium morskiego to wciskanie kitu byłoby niesmaczne. Ale wiem od kogo nie kupować.

Widzę, że mimo, że powiedziałem, że uznaję Twój sposób prowadzenia akwarium za słuszny i trzymanie się metody Ty uporczywie mnie atakujesz i coś ciebie boli. Świadczy to o tobie i twoim sklepie. Jakbyś zadał sobie trochę trudu to przeczytaj w sobotni wieczór co napisałem - ale tak spokojnie ze zrozumieniem. Zadałem pytania i napisałem co było u mnie w zbiorniku. Nie pisze co jest u ciebie w akwarium i jak działa wasz produkt. Więc nie wiem po co się pienisz.

W skrócie i na temat: pokażcie mi akwaria i przekonajcie mnie i resztę nie przekonanych. Odpuście sobie ........... (szczególnie ty).

TAKIE PROSTE PYTANIE PO CO SIĘ SILIĆ W DYSKUSJI W KTÓREJ NIE MOŻESZ WYGRAĆ. POKAŻCIE AKWARIA PLEASEE.JEŚLI ZDJĘCIA TO FORMAT RAW! - oczywiście przez cały czas działania kulek. Zaproście do siebie innych akwarystów. Przekażcie tę wiedzę, żeby każdy wiedział jak działają kulki, żeby nie było niezadowolonych klientów. Skoro to takie proste to kilka osób w Polsce poświęciłoby kilka dni i wszyscy wiedzieliby jak to stosować tę metodę - co w tym trudnego? POLSKA AKWARYSTYKA BYŁABY NAJLEPSZA NA ŚWIECIE! Czyż to nie piękny cel?

kolego wyluzuj

Snakecharner

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kolego aeternus12 powiem Tobie tak , u mnie kulki działają utrzymują mi parametry na określonym poziomie

Po4 - 0,03 - 0,05

NO3 - 1

Co do barwy korali i pięknych zbiorników to myślę ,że nie tędy droga , kulki to jedna z metod do utrzymania parametrów w ryzach , przecież wystarczy , że przedawkujesz chociażby amino kwasy i korale lecą w brąz i jak do tego mają się kulki i super parametry PO4 i NO3? Oczywiście nijak , bo przecież nie mogą odpowiadać za głupotę ludzką.

Może z łaski swojej zapytasz co ja i inni koledzy z negatywnymi efektami kulek dodają do akwarium zanim coś napiszesz mądrzejszego?? Ja na przykład nic nie dodaje i co? Pierdnięcie powoduje ciemnienie?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

...

Zeovit jest bardzo dobrą metoda , tyle że kamyki poza potasem i żelazem wyciagają coś jeszcze.

...

Andrzej mógłbyś rozwinąć?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi