Skocz do zawartości
Marqo

Kolejna lampka LED

Rekomendowane odpowiedzi

Rozmyślam nad kupnem takiej oto lampki http://www.alibaba.com/product-gs/379346810/E_Shine_XR_E_60_Watt_CRE_LED_Aquarium_Light_With_3_Watt_High_Intensity_LED_s.html . Cena przystępna i co ważne oparta na cree . Ktoś może już testował ? Jakieś opinie na jej temat ?

EDIT///

Za przesyłkę chcą 78 usd

Edytowane przez Marqo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja piernicze !!! ale ten "gościu" ma wybór lamp ledowych do akwa ! Nie idzie wybrać !!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to pokazuje ile sa warte polskie lampy led za xxxxxx zł... I kto ładuje ludzi w balona mieszajac tych co go krytykują z błotem...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprowadź, daj gwarancję, opłać podatki, sprzedaj dużo i tanio i dopiero krytykuj.

Był już tutaj jeden ze Stanów co miał rynek zawojować. I co? I d... :whistling:

Kupiłem u tego co wg. Ciebie ładuje ludzi w balona bo nikt inny w zasadzie tego w Polsce nie sprzedaje a z Chińczykiem mi nie po drodze.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprowadź, daj gwarancję, opłać podatki, sprzedaj dużo i tanio i dopiero krytykuj.

Był już tutaj jeden ze Stanów co miał rynek zawojować. I co? I d... :whistling:

Kupiłem u tego co wg. Ciebie ładuje ludzi w balona bo nikt inny w zasadzie tego w Polsce nie sprzedaje a z Chińczykiem mi nie po drodze.

Święte słowa Włodek :yes:

Ja też wyznaję zasadę, że biednego nie stać żeby w ten sposób oszczędzać.

dlatego wolę odczekać i kupić coś co spełni moje oczekiwania i z czego będę zadowolony.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne >> biednego nie stać więc weźmie kredyt i kupi g w ładnym papierku z gwarancją za milion 500 100 900

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no jasne >> biednego nie stać więc weźmie kredyt i kupi g w ładnym papierku z gwarancją za milion 500 100 900

Kondor

Mądry "biedny" się 2 razy zastanowi przed zakupem:

po pierwsze czy jest "TO" mu potrzebne, jeśli tak będzie szukał rozwiązania które mu najbardziej odpowiada.

po drugie jeśli już znajdzie interesujące go rozwiązanie/rozwiązania zastanowi się jakie są korzyści z zakupu tego konkretnego przedmiotu np oszczędności prądu, bezawaryjność funkcjonalność itd

po trzecie jeśli uzna, że zakup przyniesie więcej korzyści niż strat, to kupi nawet na kredyt

Niestety sporo osób podchodzi do tematu na skróty :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wracając do tematu . Lampka jest oparta na XR-E . Warto się w to pchać czy czekać na lampkę z nowszymi cree dostępnymi na rynku ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Poczekaj jeszcze kilka dni :smile: ,myślę że "tem ze Stanów"jednak coś zaproponuje :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz ,zaraz ,czy kolega kondor nie sprzedaje lub nie sprzedawał lamp led ?(delikatnie pytam) . a odnośnie lamp od "alibaby" to jest w czym wybierać i myśle że producent który w swojej ofercie ma 4485 sztuk LED Aquarium Light (nie będe szukał ile modeli ale zapewne setki) ,z pewnością ma większe doświadczenie od producenta który klepie jeden model a potem łączy je po dwie, trzy,modernizuje i ulepsza ten sam wyrób !

Edytowane przez robi59

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ale skupiomy sie tylko na lampach robionych na cree czy na innych tez do morskiego? Z tego co mi napisali najmniejsze na cree maja 60W

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nigdy nie sprzedawałem i nie będę sprzedawał żadnych lamp ani żadnych akcesoriów do akwarium.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zaraz ,zaraz ,czy kolega kondor nie sprzedaje lub nie sprzedawał lamp led ?(delikatnie pytam) . a odnośnie lamp od "alibaby" to jest w czym wybierać i myśle że producent który w swojej ofercie ma 4485 sztuk LED Aquarium Light (nie będe szukał ile modeli ale zapewne setki) ,z pewnością ma większe doświadczenie od producenta który klepie jeden model a potem łączy je po dwie, trzy,modernizuje i ulepsza ten sam wyrób !

Robi ALIBABA to nie producent.

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi