Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 Czy ktoś z Was może mi podpowiedzieć gdzie mogę kupić to cudo http://reefbuilders.com/2010/10/20/pacific-sun-led-profilux-interface/ ?? Szukam i szukam i jakoś nie mogę tego znależć ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 Pytanie czy to bedzie zewnetrzy interfejs czy wbudowany w lampy.? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 Ciekawę czy będzie jakikolwiek?? Potrzebuję dla klienta,a tu lipa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
skoczekpl 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 Ponieważ Marek strasznie mnie ucieszył tym news-em i tak samo jak on nie mogłem odszukać informacji w necie - zapytałem u źródła. Informacja jest następująca: Moduł zewnętrzny Nad zewnętrznym modułem sterującym pracuje GHL - i będzie przed świętami. Profilux robi oddzielną szynę do wmontowania w ich obudowęi będą to sprzedawać z przystawką(kablem połączeniowym) lampy slave z komputerem GHL. A to co oferuje PS to - lampa z wbudowanym modułem - i podłączasz lampę do modułu sterowania 1-10V. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 14 Listopad 2010 No to czekam z niecierpliwością Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2010 Skocze wiesz już przed którymi świętami to nastąpi...? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2010 A czy 2011 rok to aktualna data ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2010 Nocne led tylko to swiece to ja T5 no ale http://www.imagic.pl/files//21378/./gotowiec.jpg kiepska jakosc ale dziala Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Listopad 2010 Faktycznie mało co widać Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 19 Styczeń 2011 CZy ktoś cokolwiek wie w tym temacie ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
lubusik 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Styczeń 2011 zastanawiam sie czy takiego modułu nie można było by zrobić samemu , jeżeli się nie mylę to na wejsciu mamy sygnał z profiluxa 0-10V a na wyściu 4 sygnały pwm tak ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2011 Swoją drogą myślę że jest to do zrobienia warto by pogadać moim zdaniem z Leszkiem bo sam pomysł jest fajny. Swoją drogą dzisiaj miałem troszkę czasu i przewertowałem fora amerykańskie w poszukiwaniu rozwiązania tego problemu ale nic ciekawego nie znalazłem. A tak notabene będąc na Reef Central widzę że nie ma już reklamy lamp z RF. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2011 O toś mnie Sławku zasmucił...a tak czekałem na ten produkt.Może DHL się nie wyrobił?? Leszkowi na razie dajcie spokój z nową robotą.Z tego co wiem jest teraz baaardzo zajęty. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 25 Styczeń 2011 Leszkowi na razie dajcie spokój z nową robotą.Z tego co wiem jest teraz baaardzo zajęty. Będę jutro u swjego znajomego na Politechnice Gdańskiej pogadam z nim czy coś takiego by nie zmajstrował. Jak coś to dam Ci znać Marku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 Marek, niczym i nikim nie zostałem ale nie lubię nieścisłości dyplomatycznie powiedziawszy. I wojenki też mnie nie interesują. Kupiłem co kupiłem, bo wówczas tylko takie były na rynku. Koniec, kropka. Włodziu nie ma znaczenia kto z kim wojuje a będę miał za 12 godzin podłączenie led do profiluxa pewni5e jako pierwszy Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 jak pierwszy, jak chodi miał pierwszy ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 2 Luty 2011 jak pierwszy, jak chodi miał pierwszy ?? Jak to możliwe ? Zamówiłem pierwszy ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
loccutus 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 3 Luty 2011 POmyślał chłopak i sam se zrobił... Przecież to jest proste jak budowa cepa przysłowiowa Profilux daje 1-10V sygnał, Ledy sterowane są PWM-em. Kwestia tylko jak zamienić sygnał 1-10 na PWM... brzmi ciężko ale realizacja jest bardzo prosta. Zrobić generator trójkąta, który generuje przebieg, który z kolei trzeba porównać komparatorem z napięciem odniesienia z profiluxa. Albo inaczej - na trójkąt nałozyć przebiek z profka. W czasie kiedy trójkąt jest "powyżej" linii odniesienia, komparator generuje 1ke, w czasie kiedy trójkąt jest poniżej linii odniesienia - komparator generuje zero. Tak otrzymasz przebieg prostokątny o wypełnieniu proporcjonalnym do napięcia odniesienia - czyli po prostu PWM. dokładnie identyczna zasada jak na fotce powyżej, jedyna różnica że zamiast szybko zmiennego napięciowo sygnału (audio) mamy bardzo wolno zmienny sygnał napięciowy z profka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach