kawa93 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Witam. Mam dziwny problem - podłączyłem dzisiaj świetlówkę osram 9w G23, barwa 67 Blue. Daje ona identyczne światło jak narva blue 11w G23, mimo, że powinna być aktyniczna. W sklepie prosiłem, żeby pokazali jak świeci ten osram - tam był ciemnoniebieski. U mnie jest pomiędzy niebieskim a białym o_O Jakim cudem u mnie świetlówka ma inną barwę? POdłączona jest pod statecznik magnetyczny(1x7, 1x9, 1x11 w), świetlówka w standardowej oprawce G23, cienkie kabelki(przysłane razem z oprawką i statecznikiem przez akva-light) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Pewnie to inna świetlówkia Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kawa93 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 to jest ta świetlówka - facet w sklepie wyjął ją zopakowania, podłączył, żebym zobaczył jak świeci, i spakował z powrotem. Także to na 120% ta świetlówka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Są na niej jakieś oznaczenia ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kawa93 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Tak - Osram Dulux S 9W/67 BLUE Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Myślałem że może pomyłka w opakowaniach. Moim zdaniem to Twoja sugestja bo zasilanie nie ma nic wspólnego z barwą Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
kawa93 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 Przyzwyczajony jestem do tego, że aktynika jest niebieska, a nie taka biała jak u mnie. Są może jakies świetlówki superaktyniczne o trzonku G23 czy zostają tylko LED Royal Blue?(bo o taką barwę mi chodzi - bardzo niebieską) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
slawomirdyl 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 30 Październik 2010 daj 1 LED Cree Royal blue Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach