Skocz do zawartości
kawa93

Zmiana barwy świetlówki

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Mam dziwny problem - podłączyłem dzisiaj świetlówkę osram 9w G23, barwa 67 Blue. Daje ona identyczne światło jak narva blue 11w G23, mimo, że powinna być aktyniczna. W sklepie prosiłem, żeby pokazali jak świeci ten osram - tam był ciemnoniebieski. U mnie jest pomiędzy niebieskim a białym o_O Jakim cudem u mnie świetlówka ma inną barwę? POdłączona jest pod statecznik magnetyczny(1x7, 1x9, 1x11 w), świetlówka w standardowej oprawce G23, cienkie kabelki(przysłane razem z oprawką i statecznikiem przez akva-light)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to jest ta świetlówka - facet w sklepie wyjął ją zopakowania, podłączył, żebym zobaczył jak świeci, i spakował z powrotem. Także to na 120% ta świetlówka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Myślałem że może pomyłka w opakowaniach. Moim zdaniem to Twoja sugestja bo zasilanie nie ma nic wspólnego z barwą

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przyzwyczajony jestem do tego, że aktynika jest niebieska, a nie taka biała jak u mnie. Są może jakies świetlówki superaktyniczne o trzonku G23 czy zostają tylko LED Royal Blue?(bo o taką barwę mi chodzi - bardzo niebieską)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi