daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 jakie są wasze spostrzeżenia odnośnie salariasa i babek zastanawiam się czy kupić babkę ale coś mam przeczucie że wojna będzie... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
thcskiba 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 Daimen u mnie w mniejszym zbiorniku jest wpuszczony salarias w towarzystwie kilku babek miedzy innymi Signigobius biocellatus , Amblyeleotris guttata , Amblyeleotris randalli i nie zauważyłem aby kiedykolwiek je ganiał W dużym zbiorniku pływa dość spory salarias do tego 5 babek Nemateleotris plus mała Amblyeleotris randalli ( komplet z krewetką ) i salariasa one nie interesują Ale salarias potrafi się za to postawić na pokolca jeśli włażą mu akurat w miejsce gdzie żeruje Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 Moim zdaniem salaris to jedna z najspokojniejszych rybek i najbardziej towarzyska ;-) Niczego sie nie boi i jak go szukam, wystarczy przystawic obiektyw do szyby a od razu pojawia sie w kadrze ;-) Jest u mnie od samego poczatku, wiele ryb sie przewinelo przez zbiornik i nigdy nie widzialem zadnych oznak agresywnego zachowania ani w stosunku do salarisa ani jego samego do innych ryb. Poza tym moj jest tak gruby ze chyba lache kladzie na wszystko w kolo bo ledwo plywa ;d Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 Franuś salarias jest najfajniejszą z ryb, przesympatyczny i towarzyski, również nie zauważyłem żadnych oznak agresji z jego strony. Bardzo polecam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
daimen 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 tylko pytanie czy wpuszczaliście je razem czy nie mój już jest dość spory i trochę się obawiam ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
tomajk 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 17 Wrzesień 2010 Pewnie nawet się nie zainteresuje, to prędzej ciekawskie pokolce będą za babką jeździć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach