LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Sierpień 2010 (edytowane) Witam Proszę zerknijcie na nowy produkt ATI Aquaristik czyli pompę do nowej serii odpieniaczy "Power Cone" Warto zwrócić uwagę na nowy typ wirnika, w porównaniu do poprzedniej mamy nowe mocowanie czyli cichszą pompę z normalnym wyglądem. Najważniejsza jest jednak wydajność i tu pompa przeszła moje najśmielsze oczekiwania. Sugerowana cena detaliczna to 139 euro. Pompy powinny pojawić się w sprzedaży za 3-4 tygodnie wraz z nowymi odpieniaczami. Nową pompę można zobaczyć na żywo podczas pracy w "Acroporze" Pozdrawiam Łukasz Kur Edytowane 6 Sierpień 2010 przez LukaszKur Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Sierpień 2010 OOOtttooo mi chodziło ! nareszcie jakaś innowacja w wirnikach ! a nie tylko mesch albo igła ! myśle że ta pompa będzie git jak poprzednia psk 2500.Wiem jedno ,jak zobacze ją w sklekie - kupuje! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
marcin0603 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 6 Sierpień 2010 Czy pompa pasuje do odpieniacza ATI BM200? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
LukaszKur 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 7 Sierpień 2010 Tak pompa będzie pasować do BM 200, tylko możliwe że trzeba będzie ograniczyć dopływ powietrza, bo jest prawie 2 razy wydajniejsza. Ja pompę testuje na odpieniaczu Vertex Alpha 170 i musiałem ustawić go na maksymalny przepływ aby nie przelewał wody do kubka. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2010 (edytowane) Witam wszystkich Ponieważ to mój pierwszy post na tym forum chciałbym wszystkich przywitać, chociaż jak patrzę po loginach to same grono znajomych a ja się zastanawiałem gdzie się wszyscy podziali :smile: Ale do rzeczy. W piątek dzięki uprzejmości Łukasza Kura w moje ręce trafiło najnowsze dziecko firmy ATI Aquaristik, pompa do odpieniaczy z serii "Power Cone" pierwsze wrażenie bardzo pozytywne, mała, zgrabna bardzo cicha i z nowym typem wirnika, apetyt na powietrze ma naprawdę olbrzymi grubo ponad 1000 l/h, właśnie pracuję nad konstrukcją odpieniacza który sprosta tej pompie za kilka dni postaram sie przedstawić tę pompę w pracy bo jak na razie to staram się ją okiełznać :smile: PS W Akroporze już jej nie ma więc jeśli ktoś chciałby ją zobaczyć na żywo to zapraszam do siebie pozdrawiam DarekB30 Edytowane 15 Sierpień 2010 przez DarekB30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TDS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2010 (edytowane) Witam Darek jak sadzisz , da rade zastąpić red dragona w BK 200i? Szukam alternatywy dla oryginału w cenie na moja kieszeń, a propo ceny jaka jest jesli to nie tajemnica . Pozdro Edytowane 15 Sierpień 2010 przez TDS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
DarekB30 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2010 (edytowane) TDS Red Dragona nic nie zastąpi to już klasa sama w sobie, ale myślę że ta pompa będzie dobrą alternatywą dla Red Dragona szczególnie że ma trochę lepsze parametry i niższą cenę Ja mam u siebie pierwszą szt tzw prototyp z pewnymi niedoskonałościami których już ma nie być w kolejnych pompach, Co do ceny nie znam szczegółów, w pierwszym poście Łukasz wspomina o kwocie 139 euro, ja w każdym bądź razie jestem na liście oczekujących na dostawę tych pomp Jak skończę robić kolejną kopię BK 200 puszczę go do testów na tej pompie, zobaczymy wtedy co ta pompa jest warta Edytowane 15 Sierpień 2010 przez DarekB30 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
TDS 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Sierpień 2010 Darek jak sam wiesz 139 Euro to tylko cena sugerowana , ciekawi mnie finalna cena i słabe punkty prototypu. Jeśli testy będą zadawalające napewno będzie na mojej liście zakupów lub prezentów gwiazdkowych:lol:, więc z niecierpliwością czekam na Twój film z testów tego nowego cudeńka. Pozdro Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Bigwalker 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 16 Sierpień 2010 CZerwonego Smoka możesz zastąpić Szarym Smokiem :)made in Skiba. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
AMKoszalin 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Sierpień 2010 Pytanie do Łukasza mam odpieniacz ATI Twistera z pompa AB2000/1 , i chciałbym zmienic w nim pompe na wydajniejszą, czy ta nowa pompa jest juz dostepna ? Może masz jaką do przetestowania? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
blue.wave 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Sierpień 2010 Zastanawiam sie, w jaki sposób pompa zasysa ponad 1000l przy dolocie powietrza otworkiem fi 6mm . Dla porównania RD 4500 ma zasys grubości palca przy 1500l powietrza i naprawdę dmucha Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Sierpień 2010 Nie zastanawiaj się ,to jednak możliwe, może pobierać nawet 1100 SPRAWDZAŁEM DOKŁADNIE. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Jak aktualnie wygląda sprawa z tą pompą,zastosował ktoś ją do ATI BM 200 ? Jestem na etapie szukania wirnika igiełkowego do PSK 2500,ale biorę pod uwagę też inną pompę. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
jaro37 5 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Moze Tunze Hydrofoamer 9420? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
inmar 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 23 Kwiecień 2011 Trochę droga,aktualnie poza moim cenowym zasięgiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gienek 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 W ramach odświeżenia wątku gdzie i za jaką cenę mogę dostać tą pompę ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
stooodent 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 20 Czerwiec 2011 Produkcja wstrzymana, ma być nowa bo w tej urywa się "koszyk" Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
KIDULT 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 21 Czerwiec 2011 napisalem juz maila do ati zeby sie wzieli w garsc i naprawili ten zasrany koszyk tak jak ja i bedzie po problemie na dlugie lata. zobaczymy co z tym zrobia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach