Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 Witam. Jakiej wielkości zastosować odpieniacz do akwarium 430l i obsadzie około 60 zwierzaków i 90 kg żywej skały. w tej chwili mam robiony na dwóch pompach ale jest tak głośny że sąsiedzi sie skarża na hałas i wibracje jakie robi no i nie dają mi żyć. ten ma jakieś 1800l i wydaje mi sie że jest troche zaduży, przedtem miałem taki do 600l i wystarczał ale goście w sklepie namówili mnie na ten robiony i dałem sie namówić, nie dość że poszło w cholere kasy to jeszcze wyje jak cholera i szlag mnie hcce trfić. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
robi59 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 Jak w miare tani i dobry to ATI 200 ALBO nawet ATI 250 bo "60 zwierzaków " to sporo ! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 to jest mój obecny odpieniacz który robi tyle hałasu. zna ktoś może to ustrojstwo (poniżej na zdjęciu), czy warto to mieć czy raczej zamienić na firmowy. przedtem miałem odpieniacz hydora 500 dt, ale dałem sie namówic na to wielki ustrojstwo i nie wiem czy dobrze zrobiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Ryzio 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 odpieniacz na tkaich pompach jest wydajny i dorby ale niestety im wiecej pomp tym wiecej halasu. Sproboj go postawic na czyms miekkim jakas guma moze gąbka ewentualnie sprawdz wirniki, oski moze cos jest zle zlozone i wirniki halasuja. A ten dzwiek to buczenie czy terkocza? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 ten hałas to buczenie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
gregorowicz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 witam Ja bym dał Reef Octopus RO-PS2000Int. Ja w 1000 L. Posiadam 5000 Jest cichy i piana zarąbista, polecam z czystym sumieniem. Przeszedłem z Delteca 1060 TS był dobry ale niema porównania do Octopusa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 27 Czerwiec 2010 a co sadzicie o tym odpieniaczu hydor 500 DP Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach