Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 mam od miesiąca akwarium morskie i już sam nie wiem jakie mam mieć parametry wody, co czytam jakieś fora to inaczej tam podają. Jeżeli może mi ktoś powiedzieć jakie sa optymalne parametry to bede bardzo wdzięczny. W moim akwarium mam takie parametry: KH - 8 CA - 410 MG - 1300 PO4 - 0,01 PH - 8,2 NO3 - 2 Prosze o szybką odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 Wyglada na to ze masz idealne parametry jeszcze to ze baniak masz od mieciaca nic tylko gratulowac. Czym robiles pomiary ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 salifert a PO4 i KH tropic marin , podmianki robie na soli tropic marin aqua bio, teraz mam takie ale przed tem miałem tragedie ale dzieki pani z e-rybki wyrównałem wszystkie parametry. To czyli parametry mam dobre? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Mariusz 0 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 To czyli parametry mam dobre? Wyglada na to ze masz idealne parametry jeszcze to ze baniak masz od mieciaca nic tylko gratulowac. Jezcze raz ta sama odpowiedz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
chodi 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 hm... skoro to dojrzewajace akwarium to powinno Cie interesowac tylko trzy parametry. NH3/4, NO2 i NO3. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
Gość to1mas Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 to znaczy moje zakładanie wyglądało tak: kupiłem 30kg skały z importu i wytrawiałem ja około dwóch miesiący razem z piaskiem, zakupiłem akwarium 430 l i sampa 120 l i wszystkie potrzebne żeczy - odpieniacz, pompy itp kupiłem żywy piasek i dokupiłem 40 kg skały z koralami, 20 kg skały wytrawionej do sampa, i jakiś miesiąc temu to wszystko uruchomiłem no i wystartowało to moje akwarium, a te parametry mam dopiero od niedzieli, bo wcześniej miałem problemy z parametrami. Wszystko skakało jak chciało. Nie wiem jeszcze jak mam karmić korale, czy codziennie czy raz na jakiś czas ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach
seb 1 Zgłoś odpowiedź Napisano 15 Czerwiec 2010 Co rozumiesz przez "wytrawianie"? Pozdrawiam seb Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach