Skocz do zawartości
Grzegorz Dyzma

Totm made in poland

Rekomendowane odpowiedzi

KRZYCHU WIELKIE GRATULACJEEEEEEEEE (KOZAK) i to jest panowie TANK a nie jakieś bardachy porostu MISTRZOSTWO SWIATA z takich baniaczków bierzcie przykład !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gratuluje :)

PS. tomioo rekomendacja ale dla fachowości kolegi Tryca, kulki to tylko dodatek jak poprzednie systemy KZ i DSB przy których baniak lśnił jak teraz

pozdrawiam i jeszcze raz gratuluję !

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Co do kulek, to Ktryc pewnie i na wodzie do kwiatków miałby nie gorsze osiagnięcia;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Brawo Brawo Brawo .

Zbiornik zdecydowanie najlepszy w naszym kraju teraz niech podziwia cały swiat.

Gratulacje Krzysiu !!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

I teraz znajduje uzasadnienie to co napisalem na Nano chyba, temat dotyczył oświetlenia, rozbiło się o to że w hameryce to świecą tak i tak, robią to i to, a ja napisalem że jak dla mnie to "osiągnięcia" hamburgerów nie są żadnym wyznacznikiem, i akurat w morszczyźnie to nie my od nich, tylko oni od nas powinni się uczyć... Panie Krzysztofie, gratuluję wiedzy, uporu, perfekcji i "ręki" :) Wiedzę można nabyć, upór wyćwiczyć, ale "rękę" albo się ma - albo nie...

Szacuneczek :)

Pozdrawiam

seb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Kłaniam,

Jakby to napisali Amerykanie ABSOLUTE SPITZENKLASSE!!!

BTW Ciekawe czy też w Teleekspresie będzie?

PZdr

Victor

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie da się ukryć, że jeżeli chodzi o SPSy to Krzysztof Tryc to klasa sama w sobie :( Gratuluję kolejnego wyróżnienia, choć to zapewne nie ostatnie.

Maciek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zbiornik miesiąca

Wpisany przez Krzysztof Tryc

Krzysztof Tryc's (lunar) Reef Aquarium

fts_md.jpg

Zbiornik miesiąca - Największy news dla mnie - nigdy! Chciałbym podziękować zarówno pracowników Reef Central i wszystkich członków forum Central Reef, którzy przyczynili się do tego, jak również czasu na czytanie tego artykułu każdy teraz. Specjalne podziękowania dla redakcji w magazynie Reefkeeping za ich wspaniałą pracę i wprowadzenie mnie wśród wszystkich laureatów z wybitnych Tank miesiąca.

Bardzo ważne jest dla mnie, aby otrzymać tytuł? Tank miesiąca, ponieważ Reef Central forum, które towarzyszy mi od samego początku. Mówi się, że jeśli człowiek może nauczyć się od swoich błędów, a jego doświadczenie jest najlepszym nauczycielem. Uważam, że to prawda. Reef Central dał nam możliwość zapoznania się z wzajemnych doświadczeń i to jest naprawdę cenne. Mimo wielu etnicznych, różnic ideologicznych i religijnych, wszyscy stanowią dużą grupę - społeczność reefkeepers "- co pomaga w trudnych czasach, i czyni nas cieszyć się jasne chwile więcej.

Nazywam się Krzysztof Tryc (aka księżycowy). Mieszkam w Warszawie, stolicy Polska. Reefkeeping został Moją największą pasją od 1996 roku. Mój pierwszy set-up był mieszany zbiornika z miękkimi koralami, korale LPS i SPS. Szybko pozbył się miękkie koralowce, różnorodność kształtów i kolorów korali SPS urzekły mnie.

Próbowałem różnych metod, jako pierwszy system Berlin, a następnie, w roku skimmerless systemu za pomocą ucieczki z Miracle Mud i makroglonów i ostatecznie Zeovit. Jednak, że cały czas byłem szuka sposobu, który byłby idealny dla mnie. W końcu znalazłem to - od 26 luty 2010 I zostały z wykorzystaniem reaktora z NP zmniejszenie BioPellets. Nie wiem, czy można wymyślić nic, co mogłoby być nie tylko łatwa, ale również tak samo skuteczny jak one. Polimerów dobrze, co pozwala mi utrzymać poziom NO3 i PO4 niskie, podczas gdy w tym samym czasie, skutecznie karmienia moich zwierząt. Tej metody w praktyce oznacza brak pracy po mojej stronie. Korale są zdrowe i szybko rosną, i jestem zadowolony z tego.

080.jpg

Obecny system

Mój obecny zbiornik zbudowany jest ze szkła o grubości 12 mm, a całkowita objętość systemu jest około 198 galonów amerykańskich (750 litrów), zbiornik został uaktualniony w 2006 r. ze starych trzech lat, zbiornik mniejsze, ze względu na moje przejście do nowy dom. Szyby przednie i boczne wykonane są ze szkła Optiwhite. Dnie były pokryte ok. 11 cm piasku początkowo żywych, ale jakiś czas temu zacząłem usunąć głębokie złoże piaskowe stopniowo. Obecnie zamierzam zostawić tylko dekoracyjną warstwą piasku.

028.jpg

032.jpg

System profil

- Zbiornik: (około) 750 litrów (198 galonów US), 160 x 80 x 55

- Syfon: 286 litrów (~ 75,6 galonów), 110 x 50 x 52

- System filtracji: reaktor z NP zmniejszenie BioPellets i Korallenzucht Revolution M

- Chiller: Teco 15

- Kontrolery:

- temperatury i pH Ca / KH Ponadto: dwuczęściowy system oprócz wapnia i zasadowości; dodatków płynnych przez Grotech Tec III

- Auto top-off: Aqua Medic Niveaumat

- Oświetlenie: powermodule ATI składająca się z dziesięciu T5 o mocy&&

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pozazdrościć i gonić,gonić,gonić.Może Krzysztof tak bardzo nie "odjedzie".

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przepiękne akwarium, jak dla mnie jeden z lepszych TOTMów. :D

BTW Centropyge loriculus nie żre korali? Czy może wszystko tak szybko rośnie, że ubytków nie widać? :ok:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi